Lyxvilla i Särö till salu: ”Superhögteknologiskt”

En blott två år gammal tiorumsvilla i Särö är till salu. På prislappen står det 35 miljoner, och för det får man 337 kvadratmeter bostad med havsutsikt, pool och biosalong – och ett appstyrt hem.
– Det är otroligt påkostad teknik, säger mäklaren Mathias Martinsson.

ANNONS

Mathias Martinsson är Skeppsholmen Sotheby's regionchef i västra och södra Sverige. Han är relativt van vid hus i den här klassen. Firman har specialiserat sig på premiumbostäder, och riktar sig till köpare över hela världen. De annonserar alltså även utanför regionen.

– Det gör vi med typ alla objekt, så det är inget unikt. Däremot har vi bara privata visningar i det här fallet, säger han.

Ett hem som styrs av appar

Priset sticker alltså ut, med Kungsbackas mått mätt. Just nu är det bara Ölmanäs slott i Åsa, med nästan 75 hektar tomt och flera bostadshus som ligger ute för en större peng. 59 miljoner vill säljaren ha för gården som byggdes i början av 1900-talet.

ANNONS

Huset på Dan Broströms väg i Särö är något helt annat. Det byggdes 2020 och ligger i teknologisk framkant.

– Läget är jättebra, storlek på huset jättebra. Även i vanliga fall så är det en villa som sticker ut, men det unika är tekniken. Det är otroligt påkostad teknik. Superhögteknologiskt. Allt är appstyrt, vilket underlättar skötseln, säger Mathias Martinsson.

Några lyxiga hus varje år

Det finns ett intresse för bostaden. Under tre veckor på Hemnet har annonsen besökts över 17 000 gånger, och även om alla knappast varit aktuella som köpare så menar mäklaren att han har några spekulanter.

– Jag har visat det löpande, det finns spekulanter. Marknaden är bättre än vad som målas upp i media. Till den här typen av objekt finns det alltid folk som har pengar, och som inte behöver låna, säger Martinsson.

Han säger att det brukar komma ut hus i den prisklassen ett par gånger om året i Västsverige.

– Det säljs ett par hus per år i den modellen. Så det är relativt frekvent. Det finns många trevliga lägen i Göteborgstrakten och många har satsat mycket på sina hem. Det är en pandemigrej faktiskt. Då var många hemma mycket och passade på att kosta på hemmet.

ANNONS

LÄS MER:195 kvadratmeter stort hus i Åsa sålt för 11 000 000 kronor

LÄS MER:Listan: 19,3 miljoner kronor för dyraste huset i Kungsbacka kommun senaste månaden

LÄS MER:Hela listan: Dyraste villorna i Kungsbacka kommun senaste månaden

ANNONS