Lunchkollen: Bellis är ett litet fönster till kontinenten – mitt i centrala Kungsbacka

När man hukande för höstblåst och horisontellt regn hastar över Kungsbacka torg kan det hända att man kastar en snabb blick in på Bellis inglasade veranda. Det är lite som att titta in genom ett fönster till ett varmare land, någonstans vid Medelhavet. Men hur smakar lunchen? Vi har testat.

ANNONS
|

På Bellis sitter människor som inte verkar ha någon tid att passa och pratar över en kopp kaffe. Nån dricker öl fastän det är mitt på dagen. Vid ett bord sitter två unga personer och jobbar vid varsin laptop. Kort sagt en avslappnad, kanske lite kontinental atmosfär, mitt i centrala Kungsbacka.

Bellis marknadsför sig med ”breakfast and brunch all day, every day”, alltså frukost och brunch hela dagarna. Och på menyn finns allt från frukostpaket, pizzor, bowls och toast till olika sötsaker och cocktails. Är det ett kafé, en restaurang, en bar eller en pizzeria? Eller kanske alltihop på en och samma gång? Vi lämnar den filosofiska frågan om Bellis väsen och går över till det för Lunchkollen mer väsentliga, alltså maten. Och den är bra. Riktigt bra faktiskt.

ANNONS

Lunchkollarna beställer in en pizza Bellis och en asian bowl. Pizzan är oval och har rejält med topping. Den doftar av tryffel när den ställs på bordet, och den smakrika tomatsåsen kompletteras fint av den klassiska blandningen mozzarellaost, lufttorkad skinka, ruccola och hyvlad parmesan. Plus för att pizzan serveras skuren i greppvänliga bitar, perfekt att dela på alltså.

Och bowlen då? Utan att vara helt bekant med detta asiatiska crossover-kök så är det en rejäl skål mat som hamnar på bordet framför lunchkollarna. Och bowlen, med kyckling och nudlar, i rikligt sällskap med avokado, gröna bönor, picklad rödlök, cashewnötter och mangoklyftor, är inte bara god. Den är också en färgglad fröjd för ögat, omsorgsfullt presenterad i djup skål, som sig bör. Och, som sagt, portionen räcker till också för den som är extra hungrig.

Mat: 4 av 5

Bra mat av bra råvaror, väl hanterade och snyggt levererade, det går inte att ge Bellis annat än en klockren fyra på lunchkollar-skalan.

Miljö: 4 av 5

Bellis känns ungt, fräsch och opretentiöst, lite av ett ställe som säger kom som du är och käka vad du behöver för stunden. Att adressen, i korsningen Storgatan-Norra Torggatan, dessutom har ett av de bästa spanlägena i innerstaden, måste självklart ses som ett plus.

ANNONS

Totalbetyg: 4 av 5

Mat och miljö känns lite större än Kungsbacka. Ibland kan det vara något att längta efter.

Bellis

Adress: Norra Torggatan 9A

Webbadress: belliscafe.se

Lunchpris: Salladsbowls 109-129 kronor, pizzor 139-169 kronor.

Plus: God mat, skön miljö och bra läge.

Minus: Bara kranvatten i lunchpriset.

Fakta

Under vinjetten Lunchkollen äter sig Kungsbacka-Posten genom kommunens lunchutbud, och sätter betyg på upplevelsen. Vi sätter betyg på mat och miljö, och de båda vägs ihop i ett totalbetyg där matbetygen väger tyngre.

Här hittar du fler lunchkollar:

Slarvigt med saknade tillbehör på populärt ställe

Spröd och smarrig pizza på franskt vis hos Cyrano

Så smakar maten i det omtalade torghuset

Vi kan förstå de långa köerna till Matverket

Kinesisk mat 2.0 i kvarteret Valand

ANNONS