Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

  Bild: Blocket
Bild: Blocket

Lista: Det här är populärast på Blocket i Kungsbacka

Historiskt sett är annandag påsk den dag då flest handlar på Blocket. Och i Kungsbacka letar många efter begagnade utemöbler.
– Under påsken har man varit ledig och då tar man sig tid att rensa ut ur sitt garage eller förråd, säger Tero Marjamäki, från Blocket.

Men en annan förklaring enligt sajten är också att många passar på att leta efter begagnade prylar när vi är mitt i ett årstidsskifte.

– Vi kommer ut ur våra hus, som vi har varit inne i under vintern, och då vill man ha lite omväxling. Som till exempel ett par nya utemöbler, säger Tero Marjamäki, kommunikationsansvarig på Blocket.

LÄS MER: En tredjedel mer besökare under påsk på Tjolöholm

Den främsta anledningen till att många väljer att handla begagnat är för att man vill spara eller tjäna pengar, enligt den undersökning som Blocket har gjort tillsammans med Kantar Sifo. Strax därefter kommer miljöaspekten, där en anledning kan vara att det svenska folket har blivit mer hållbarhetsmedvetna.

Kungsbackaborna letar efter utemöbler. Bild: Stefan Bennhage
Kungsbackaborna letar efter utemöbler. Bild: Stefan Bennhage

Vem köper grejer på Blocket?

Barnfamiljer är den grupp som handlar mest på Blocket. Den typiska Blocketbesökaren är någonstans mellan 40-50 år, kvinna och bor i en medelstor svensk stad, enligt Tero Marjamäki.

– Men det vi också kan se är att bilden av begagnathandlaren har breddats. De senaste åren är det fler unga som får upp ögonen för second-hand. Det är också äldre som i takt med digitaliseringen letar sig ut på nätet.

Så här ska du tänka när du köper begagnat

Det finns en hel del faktorer som är bra att ha koll på när man köper begagnat via nätet, bland annat att man köper varan till rätt pris.

– Gör en sökning på samma eller liknade varor. Då kan du jämföra priset och därigenom se att du inte betalar för mycket. När du väl ska köpa produkten tänk på att testa den noggrant, kolla efter skavanker och fråga många frågor. Var en kritisk köpare.

LÄS MER: Nya besöksrekord i naturreservaten – allt fler vill ut och vandra

För att lättare göra riktigt bra kap rekommenderar Tero Marjamäki att man gör en bred sökning.

– Det finns olika ord som beskriver samma sak. Vissa skriver trädgårdsmöbler andra skriver utemöbler. Testa att skriv lite olika sökord – då kan du lättare få fram ett kap.

Ett annat tips är att lägga till en asterisk, alltså den lilla stjärna som sitter på tangentbordet, efter sitt sökord. Då läggs alla ändelser i ordet till.

Så här ska du tänka när du säljer varor via Blocket

När man ska sälja en produkt via nätet är det viktigaste att man har bra bilder.

– De ska vara ljusa och de ska inte vara i en rörig miljö. Man ska förstå att det är den här produkten som avses att sälja.

Sedan ska man tänka på att sätta en bra tydlig rubrik i annonsen. Den ska vara kort, men samtidigt beskrivande.

– Det är också viktigt att man skriver med vilka skavanker som finns, så köparen är medveten om det. Då blir det en bra upplevelse för både köpare och säljare. Ett annat gyllene tips, som många missar, är att skriva ner alla mått på produkten.

Han rekommenderar att man aldrig ska lägga ut sin adress i annonsen och även att man ska handla med försiktighet. Vill man vara extra försiktig ska man inte heller ha med sitt telefonnummer och vid köpet kan man mötas på en publik plats.

De senaste 30 dagarna har cykeln varit på plats nummer ett i Sverige. I Kungsbacka ligger cykeln på en fjärde plats. Bild: Edvin Bergström
De senaste 30 dagarna har cykeln varit på plats nummer ett i Sverige. I Kungsbacka ligger cykeln på en fjärde plats. Bild: Edvin Bergström

Kungsbackaborna försöker fynda utemöbler

I Kungsbacka, under de senaste 30 dagarna, har det varit populärast att söka efter utemöbler. Enligt Tero Marjamäki kan det bero på att många just nu letar efter möbler till sin sommarstuga.

– Tittar man överlag i Kungsbacka kan man se att många letar efter möbler. Man kanske håller på att inreder väldigt mycket.

LÄS MER: Guide till naturreservat: Här kan du vandra i Kungsbacka

Cykeln kommer på en fjärde plats i Kungsbacka.

– Tittar man på hela riket är cykeln på plats nummer ett de senaste 30 dagarna. Det är en kategori som har stuckit i väg i år, även förra året.

Något som är oväntat är att bäddsoffan ligger högt upp i listan. Bäddsoffa, är det femte populäraste sökordet.

– Det slog mig också att den låg så himla högt upp. Det har varit otroligt högt tryck på sommarstugor och småstugor. Och man kanske slänger in en bäddsoffa i stället för en säng.

Blocket i Kungsbacka: Mest sökt de senaste 30 dagarna

1. Utemöbler

2. Soffbord

3. Soffa

4. Cykel

5. Bäddsoffa

6. Bil

7. Matbord

8. Moped

9. Fåtölj

10. Skrivbord