Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inbrotten i Halland tycks ha kopplingar till varandra. Nu hoppas Jenny Sjöström, kommunpolis i Kungsbacka, på dels tips och dels att allmänheten blir mer vaksam. Bild: Polisen/Johan Persson
Inbrotten i Halland tycks ha kopplingar till varandra. Nu hoppas Jenny Sjöström, kommunpolis i Kungsbacka, på dels tips och dels att allmänheten blir mer vaksam. Bild: Polisen/Johan Persson

Ligan som polisen jagar – kan ligga bakom flera inbrott

En liga kan ligga bakom flera inbrott i Halland. Flera av dem i Kungsbacka.
– Vi ser likheter mellan de olika inbrotten, säger Jenny Sjöström, kommunpolis i Kungsbacka.

Under tre veckor, 15 februari till 7 mars, har sju fullbordade eller försök till inbrott skett i kommunen.

Fredagen den 26 februari skedde två inbrott, ett på Rosengatan och ett på Ivarsgårdsgatan, mellan 11 och 12. Samma dag vid 13-tiden skedde ett inbrott i Falkenberg. Grannar mötte då tjuvarna när dessa lämnade adressen.

– Vi ser likheter med tidigare inbrott. Dels längre tillbaka, i somras, och dels med dessa i Halland. Falkenberg och Halmstad har också drabbats, säger Jenny Sjöström.

Är det en liga?

– Jag är försiktig med att säga det. Men det finns flera saker som stämmer överens. Det handlar om tidsspann, modus, alltså tillvägagångssätt, och liknande. Det har bland annat varit mycket rörigt efter inbrotten. Mycket talar för att det är samma personer, men jag vill inte slå fast det.

Tjuvarna har främst tagit guld, Ipads och liknande saker. Gärningsmännen har synts vid ett tillfälle. Signalementet har då varit personer av utländsk härkomst och svartklädda. Vid ett tillfälle har männen burit en röd väska.

– I övrigt vill jag vara sparsam med signalement. Man har inte heller sett några fordon eller registreringsnummer. Om någon har gjort sådana observationer, eller andra, så ring oss på 114 14, säger Jenny Sjöström.

Flera av inbrotten har skett just när bostadsinnehavarna har lämnat sina hem. Jenny Sjöström uppmanar folk att vara extra uppmärksamma när de lämnat sina bostäder.

– Ser man en bil som står konstigt parkerad eller som inte brukar vara i området, eller personer som inte brukar vara i området, notera och ring Polisen. Det är viktigt att man inom Grannsamverkan är uppmärksam och verkligen iakttar sådant som är annorlunda, säger Jenny Sjöström.

Hon lägger till:

– Vi försöker vara ute så mycket som möjligt i de olika områdena. Inbrotten är något som vi tar på stort allvar och som vi vill försöka gå till botten med.

Tobias Sandblom

[email protected]