Lidl meddelande under onsdagen att man sänker priset på över 100 varor.
Lidl meddelande under onsdagen att man sänker priset på över 100 varor. Bild: Benjamin Troff

Lidl sänker och fryser priser – på över 100 varor

Lidl meddelar nu att man sänker och fryser priser på 100 av sina varor. Anledningen är inflationen – med de ökande matpriserna, skriver matvarukedjan i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Med start på måndagen den 27 mars kommer matvarukedjan Lidl både sänka och frysa sina priser på över 100 varor. Det innebär att dessa matvaror, i minst två månader framöver, kommer att ha ett ”fast” pris.

Gäller alla butiker

I ett pressmeddelande skriver företaget att: ”Med anledning av stigande elpriser, höjda räntor och skenande matpriser vill Lidl bidra till att mildra konsekvenserna för de svenska hushållen.”

– Vi kommer fortsatt att erbjuda starka kampanjer, men vi har nu, i nära samarbete med våra leverantörer, kommit överens om att sätta nya lägre priser på över hundra varor i alla våra butiker i Sverige, säger Jakob Josefsson, Sverigechef Lidl, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Lidl sänker priset på kaffe

Bland annat kommer priset på kaffe, mjölk och kött att sänkas. Enligt pressmeddelandet kommer de nya varorna var i genomsnitt runt elva procent lägre än tidigare. Andra varor kommer att sänkas med 32 procent.

– Vi redovisar öppet vilka produkter som omfattas av prisstoppet och kommer synliggöra det i butikerna, säger Jakob Josefsson.

Lidl meddelar också att man kommer presentera fler varor längre fram.

ANNONS