Nyamko Sabuni avgår som partiledare för Liberalerna.
Nyamko Sabuni avgår som partiledare för Liberalerna. Bild: Anna Tärnhuvud

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni avgår

Nyamko Sabuni avgick som partiledare för Liberalerna. Det uppgav hon på en pressträff i riksdagen under fredagen. Johan Pehrsson blir ny partiledare, uppger flera medier.
– Jag är stolt över det jag har åstadkommit sedan jag för snart tre år sedan fick förtroendet att leda mitt parti, säger hon.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var under en pressträff vid lunch som Nyamko Sabuni meddelade sin avgång.

– Jag har därför meddelat valberedningens ordförande att jag i dag lämnar posten som partiledare för Sveriges liberala parti, sade Nyamko Sabuni också.

Enligt Ekot ska Johan Pehrsson ersätta Sabuni som partiledare, något som bekräftas av ungdomsförbundets ordförande Romina Pourmokhtari i en skriftlig kommentar till DN.

Sabuni tillträdde som partiledare i juni 2019.

– Jag är stolt över det jag åstadkommit. Mest gläds jag åt att vi nu är hemma där vi hör, tillsammans med andra borgerliga partier.

Enligt uppgifter till DN är en av orsakerna till hennes avgång den uppståndelsen som uppstått kring ett filmklipp där hon bland annat gör följande uttalande:

– Blir det krig har vi Skillingmark i Värmland, där kan vi klara oss med mat och vatten. Blir det ännu värre så kör vi över till Norge, sa Nyamko Sabuni i ett samtal som filmades och ligger på Liberalernas Youtubekanal.

ANNONS