Lekplatsen vandaliserades med nazistiskt klotter: ”Ledsen och förbannad”

Boende i Västra Hagen i Onsala är upprörda efter att föreningens lekplats vandaliserats med nazistiskt klotter. Här är en samlingsplats för boende i området där stora som små barn leker.
– Det är sorgligt. Man får bara vädja till föräldrar att prata med sina barn, säger Pia, som bor i området.

ANNONS
LocationOnsala||

Det var i fredagskväll som Pia och Pelle mötte en barnfamilj som varit nere på fritidsföreningens gemensamma lekplats. Någon eller några hade klottrat hakkors och skrivit ”Hitler” över hela lekplatsen i Tösaviken.

– Det är sorgligt. Framför allt att de förstör för barnen som är här. Det är ett litet bostadsområde och det brukar vara lugna gatan här. Jag är fortfarande ledsen och förbannad. Jag trodde ungdomarna var upplysta om sånt här men det är väl för att få uppmärksamhet, säger Pia.

”Öppen för alla som sköter sig”

Det äkta paret Pia och Pelle har bott här sedan 20 år tillbaka och har aldrig tidigare varit med om något liknande. De polisanmälde händelsen.

ANNONS

– Det är jättetråkigt. Den här platsen är framför allt till för de som bor i området men den är öppen för alla som sköter sig, säger Pelle.

Det var många andra boende som var nere på söndagseftermiddagen för att njuta av solen. De hoppas att den eller de som gjort det ger sig tillkänna.

– Det är väldigt sorgligt och tråkigt. Det här är en fin samlingsplats som man bara har förstört, säger en av de boende.

Föreningen anordnar evenemangskvällar

Det är Västra Hagens fritidsförening som bekostat lekplatsen och man har fått bygga på den allt eftersom. Här anordnas midsommarfirande och blueskvällar.

Förutom lekplatsen finns det en studsmatta, volleybollplan, boulebana och förra året byggde de en grillplats. Föreningen började på samlingsplatsen och lekplatsen för flera år sedan och bygger lite åt gången.

– Det började flytta hit många barnfamiljer och då ville vi göra en plats där barnen kunde leka. Allting är byggt med frivilliga bidrag och det är främst för barnen. Sen köpte vi in en studsmatta för mellanbarnen och volleybollplanen för tonåringarna, säger Pelle.

Hur drabbar det föreningen ekonomiskt med klottret?

– Det är inga större belopp men det är klart det är tråkigt att lägga pengar på det. Men man kan hoppas på att den som gjort det ger sig till känna och kommer ner med sina föräldrar och tar bort det tillsammans, säger Pelle.

ANNONS

– Man får bara vädja till föräldrar att prata med sina barn och hålla lite koll. Det är ändå rasistiskt och hatbrott men förmodligen har personen inte begripit vad den gjort.

LÄS MER:Föraren döms till fängelse efter dödsolyckan i Onsala

LÄS MER:Så mycket tid tar klottret – kommunen har byggt en klotterbil för att sanera

LÄS MER:Polisen på plats vid Kapareskolan igen

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS