Lego-fantast söker likasinnade

Finns det fler Lego-fantaster än jag i Kungsbacka? Det undrar Sebastian Andersson som startat en Facebook-grupp och lagt ut en efterlysning för att hitta likasinnade i trakten.
– Det finns kanske de som skäms för sitt intresse – men jag använder Lego som terapi, säger han.

ANNONS
LocationKungsbacka|
|

De kallas ”afols” – adult fan of lego. Intresseföreningen har över 5 000 medlemmar i Sverige och Sebastian Andersson i Kungsbacka är en av dem.

– Lego är så mycket mer än en leksak, säger han.

Den välkända byggsatsen i plast används även av arkitekter, i byggprojekteringar och som konst. Till byggnader eller figurer – just detta att möjligheterna är oändliga gör att legot lyckats behålla sin popularitet genom tiden.

Nu vill Sebastian Andersson lokalisera andra intresserade som bor i Kungsbackaområdet. Förhoppningen är att hitta fler som har lust att sätta igång spännande legoprojekt.

Och vi pratar inte om små färdiga byggsatsprojekt i papplådor, sådana som man köper i leksaksaffären.

ANNONS

– Nej vuxenlego brukar bli rätt stora saker. Man kan till exempel bygga någon välkänd byggnad i jätteformat, Kungsmässan till exempel, och sedan kanske låta den stå just på Kungsmässan. Det skulle nog också kunna dra en del folk.

”Community-builds” är ett begrepp inom legovärlden där flera hjälps åt.

– Var och en bygger sin egen bit, sedan samlas man på plats och sätter ihop det. Det vore kul att köra i gång något sådant, säger han.

Sebastian bygger ibland efter någon bild han har sett, ibland kan det vara en miljö. Ett av de senare projekten blev en fallfärdig sjöbod.

Han har både sambo och en liten bebis, men än så länge går det fint att upprätthålla hobbyn på hemmaplan och sambon står ut med legobitarna.

– Jag har inte jättemånga bitar och behåller inte mina projekt utan plockar ner dem och bygger nytt. Det blir smidigast så. Och lugnast hemma också kanske, säger Sebastian Andersson.

ANNONS