Lastbil och bil i krock i höjd med Stråvalla

Två personer fick föras till sjukhus efter en krock som inträffade på E6:an under måndagen. En lastbil och en personbil hade kolliderat i höjd med Stråvalla.
– En hund har sprungit i väg i samband med olyckan, säger Fredrik Svedemyr på polisen.

ANNONS
|

Larmet om olyckan inkom till SOS Alarm strax innan klockan 12.00. En lastbil och en personbil hade krockat i höjd med Stråvalla.

– En mindre lastbil har kört på en personbil bakifrån. Två personer satt i bilen och en person i lastbilen. Lastbilen började brinna i samband med kollisionen. Men alla personer var ute ur bilarna när vi kom fram, säger Mats Rydberg, inre befäl hos räddningstjänsten.

Två till sjukhus

Tre ambulanser skickades till olycksplatsen.

– Än så länge är det två personer som förts till sjukhus. En ambulans står kvar på platsen, säger Gunilla, teamledare på SOS Alarm.

– Det är oklart skadeläge, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

ANNONS

Strax innan klockan 13.00 uppgav polisen att de två personerna som förts till sjukhus ska ha varit vakna och talbara, men att skadeläget var oklart.

”Lastbilen är helt utbränd”

Klockan 12.40 var det fem enheter från räddningstjänsten på platsen.

– Lastbilen är helt utbränd. Vi har släckt ner den och spärrat av trafiken. Det är helt avstängt i södergående riktning. Vi kommer att öppna upp ett körfält om en liten stund och därefter har vi en prognos på en timma, säger Mats Rydberg, vid tidpunken.

– Det är bara chassit och förarhytten kvar där, säger Fredrik Svedemyr.

Enligt Trafikverket var det mycket begränsad framkomlighet på platsen och bärgare kallades in för de båda fordonen.

Schäfer sprang från olycksplatsen

En hund ska ha setts springa från olycksplatsen i riktning mot Rya.

– En hund har sprungit i väg i samband med olyckan. Det ska enligt uppgift vara en schäfer. Vi har inte hittat den ännu, säger Fredrik Svedemyr.

Senare på eftermiddagen var hunden fortfarande försvunnen.

– Vi gör inget eftersök på den. Den dyker förhoppningsvis upp så småningom, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Polisen har ingen misstanke om brott gällande olyckan.

ANNONS