Larm om trafikolycka på E6

Räddningstjänsten ryckte ut till E6 i höjd med Ölmevallasjön efter ett larm om en trafikolycka. En lastbil tappade ett däck under färd och totalt ska fyra fordon ha varit involverade i olyckan.

ANNONS
|

Larmet om trafikolyckan inkom till SOS Alarm klockan 20.13 på torsdagskvällen. Trafikolyckan ska enligt räddningstjänsten ha inträffat i riktning mot Göteborg, strax efter Torpasjön.

– Enligt inringaren har en lastbil tappat ett däck, varpå tre personbilar kört in i lastbilen, säger Fredrik Johansson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, vid en inledande kontakt.

”Det är däcket man kört på”

Vid 20.40-tiden berättar Anders Helmborn vid räddningstjänsten att man är framme på platsen. Men det visade sig vara däcket som personbilarna kört på – och inte lastbilen.

– Det var ingen riktig kollision så sätt, utan det är däcket man kört på. Trafiken rullar på i vänsterfilen men högerfil är avstängd, säger han.

ANNONS

Fyra enheter från räddningstjänsten var framme och sanerade skräp från vägbanan. Enligt uppgift ska varken ambulans eller polis behövt åka ut på ärendet.

Kungsbacka-Postens reporter på plats berättar att blåljuspersonal ska rulla undan lastbilen för att byta däck. Enligt uppgift ska inga personskador rapporterats i samband med olyckan.

Enligt Trafikverkets hemsida var det stor trafikpåverkan under kvällen, men vid 21.10-tiden hade samtliga enheter från räddningstjänsten lämnat platsen.

LÄS MER:Olycka på E6 vid Sandsjöbacka

LÄS MER:Tusentals kunder utan internet – inget fel enligt Telia

LÄS MER:Så kunde hunden Sigge räddas: ”Går inte att beskriva”

ANNONS