Larm om motorcykelolycka på E6

En motorcykel och en personbil krockade på E6 i höjd med Hanhals i norrgående riktning. Motorcykelföraren fick föras till sjukhus – skadeläget är allvarligt men stabilt.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Larmet inkom klockan 15.06. Ena körfältet blockerades och köer bildades snabbt. Två ambulanser och räddningstjänst tog sig till platsen.

– De har precis landat, vi har åkt med tre bilar från Kungsbacka. Det är långa köer, säger Peter Zettersten, larm- och ledningsoperatör Västra räddningsregionen.

Man förd till sjukhus

Motorcykelföraren skadades i olyckan och fick föras till sjukhus med ambulans. Föraren, en man i 20-årsåldern, vårdas på Sahlgrenska och skadeläget är allvarligt men stabilt. Det meddelar Sahlgrenskas presskommunikatör.

E6 hölls avstängd i norrgående riktning men släpptes sedan på igen. Stoppet har orsakat köer som varit ihållande under fredagseftermiddagen.

– Det har varit helt avstängt, men snart kan vi nog släppa på igen, sade Peter Zettersten vid klockan 15.30.

Anmälan upprättad

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

– Trafikpolisen får utreda olyckan, så får vi se vad det slutar i, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

ANNONS