Larm om brand – bil brinner på E6 vid Fjärås

En bil fattade eld av oklar anledning på E6 vid Fjärås i södergående riktning. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen och båda filerna stängdes av. Olyckan orsakade långa köer under förmiddagen.
– Det var ingen person i bilen när vi kom fram, säger Åsa Opperud, vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

Det var klockan 09.14 på tisdagsmorgonen som larmet om en brand inkom till SOS Alarm. Enligt uppgift ska olyckan ha inträffat på E6 i höjd med Fjärås.

– En bil har börjat brinna på vägen, det är oklart hur, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Räddningstjänsten ryckte ut med tre enheter. Även polis larmades om händelsen men det blev ingen anmälan upprättad, enligt polisens presstalesperson Peter Adlersson.

– I samband med att bilen började brinna ska det inte inträffat någon krock och föraren ska ha klarat sig utan personskador, säger Anders Nordlander, räddningstjänstens insatsledare på plats.

ANNONS

Båda filer stängdes av

Räddningstjänstens arbete inkluderade släckning av branden och dirigering av trafik.

Enligt Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket, stängdes båda filerna av inledningsvis men strax efter klockan 10 började man släppa på trafiken igen.

– Men det går väldigt sakta nu, det har ju bildats långa köer där, säger hon.

Vid samma tidpunkt började räddningstjänsten slutföra sitt arbete.

– Bilen är släckt och vårt jobb är över. Det var ingen person i bilen när vi kom fram, säger Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

LÄS MER:Olycka utanför Kungsbacka – bil har kört i diket

LÄS MER:Singelolycka på E6 – bil i diket

LÄS MER:Ekodukten skadad efter branden: ”Betong har släppt”

ANNONS