Långa köer på E6 – stor industribrand i Mölndal

En industrilokal vid Kålleredsmotet började brinna under måndagsmorgonen. Branden var omfattande och E6 och Gamla riksvägen stängdes av. Nu har vägarna öppnats upp igen.

ANNONS

På tisdagsmorgonen öppnades E6 och Gamla riksvägen upp helt sedan de hållits avstängda i samband med branden vid Kålleredsmotet.

Kilometerlånga köer

SOS larmades om branden strax innan klockan 06.00 på måndagen. Det hade börjat brinna i en lokal där bland annat Husvagnshuset ligger.

Eftersom lokalen är belägen precis bredvid E6 och Gamla riksvägen behövde dessa stängas av i samband med räddningsinsatsen. Branden hade stor påverkan på trafiken och det blev långa bilköer som följd – tidvis var köerna kilometerlånga.

Även kollektivtrafiken påverkades och Västtrafik drog in tre hållplatser för 760 och 761, Flabäck, Hallonvägen och Fageredsvägen.

Vid klockan 08.00 på tisdagen kunde E6:an först öppnas upp helt igen. Och sedan lunchtid är även Gamla riksvägen öppen.

Räddningstjänsten stannat över natten

Räddningstjänsten har haft ett 20-tal enheter på plats vid den eldhärjade industrilokalen. Efter lunchtid på måndagen minskade de ner styrkan på plats.

– Jag skulle räkna med att vi kommer ha personal på plats till imorgon bitti, sade Per Anders Lindfeldt, ledningsbefäl hos räddningstjänsten.

Vid midnatt meddelade räddningstjänsten att de var på plats för eftersläckningsarbete, men klockan 07.45 på tisdagsmorgonen var fortfarande räddningstjänsten på plats med två enheter.

– Vi har varit där i runt ett dygn. Just nu är vi tre man kvar på platsen och jobbar med eftersläckning. Vi har också en grävmaskin på plasten så vi kan öppna upp och komma åt med släckningen bättre, säger Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Klockan 12.30 på tisdagen hade räddningstjänsten avslutat insatsen.

ANNONS