Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis och Varbergs tingsrätt
Här på pizzerian i Frillesås knivhöggs tre. Två män döms nu till fängelse. Bild: Arkivfoto: Joakim Eriksson/Tobias Sandblom

Långt fängelsestraff för knivattack på pizzeria

20-åringen dömdes för en grov misshandel. Tingsrätten valde ett milt straff. Men efter att han varit på fri fot i bara en vecka, knivhögg han tre personer i Frillesås. Nu döms 20-åringen till två år och fem månader. Den andre knivmannen får tre månaders fängelse.

Det var den 29 maj i år som knivbråket inträffade. Några stamkunder hade samlats på pizzerian för att fira helg när de båda männen, välkända av polisen, kom in på stället. 20-åringen och 22-åringen startade ett bråk när de ansåg att andra ”glodde på dem”.

Sedan blev det tumult. 20-åringen och 22-åringen drog kniv och högg tre andra gäster i magen, en av dem fick två knivhugg.

Efter det försvann männen från platsen. Polisen kunde lokalisera dem till 20-åringens bostad. Där greps han av polis, som tvingades dra vapen.

20-åringen hade precis kommit ut från ett tidigare fängelsestraff. Den 15 januari i år högg han en man utanför Elof Lindälvs gymnasium. Tingsrätten valde ett lågt straff när han dömdes den 30 april: en månads fängelse plus skyddstillsyn.

I domen skrev tingsrätten: ”Enligt tingsrätten finns det anledning att anta att en skyddstillsyn skulle kunna bidra till att XX (den då 19-årige mannens namn) avhåller sig från fortsatt brottslighet”.

20-åringen han bara vara fri i en vecka innan han högg de tre i Frillesås.

Denna gång skriver tingsrätten att straffet för en vuxen skulle vara 3,5 års fängelse, men mannen var bara 19 när det hände. Därför får han fängelse i två år och fem månader. De sista fem månaderna får han för tidigare brottslighet som han inte avtjänat.

22-åringen, som också dömts flera gånger tidigare, får tre månaders fängelse.