Mannen i 60-årsåldern har dömts massor av gånger för att ha kört bil utan körkort. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Mannen i 60-årsåldern har dömts massor av gånger för att ha kört bil utan körkort. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Bild: Joachim Nywall

Körkortslös har satt skräck i grannskapet – dömd 49 gånger

Mannen är dömd 49 gånger. De flesta gångerna handlar det om att ha kört utan körkort – och ofta berusad. Det är en historia som aldrig tycks ta slut. Nu döms han till fängelse i en månad.

ANNONS

Grannar och andra boende runtomkring har varit bekymrade och oroliga över mannens framfart på vägarna. Mannen är i 60-årsåldern och från Kullavik. Till myndigheter har han sagt att han känner att han står utanför samhället. Flera gånger har polisen beslagtagit hans bilar.

Dömdes för fyra fall

I maj 2020 dömdes mannen till fyra månaders fängelse för fyra fall av olovlig körning och för flera fall av grovt rattfylleri.

Vid ett tillfälle hamnade mannen i diket vid en väg utanför Kungsbacka. När polisen kom till platsen, visade det sig att föraren hade 3,17 promille. Patrullen rapporterade att mannen var så berusad att han inte kunde stå själv. Han var dessutom påverkad av narkotika.

ANNONS

Denna gång stod mannen åtalad för grovt rattfylleri och olovlig körning. Han förklarade dock alkoholen med eftersupning. Det vill säga att han börjat dricka när han kom hem.

Vill inte ha hjälp av samhället

Tingsrätten friade mannen från det grova rattfylleriet, men han dömdes till en månads fängelse för att åter ha kört utan körkort.

Dessutom har han begått brottet under prövotid, endast tre månader efter det att han blivit villkorligt frigiven.

Mannen har dömts för 49 olika brott. Han är dömd till fängelse vid tio tillfällen. I en personutredning säger mannen att han inte är intresserad av att få någon hjälp eftersom ”han saknar motivation”. Kriminalvården anser att mannen har ett antisocialt beteendemönster och han lever under oordnade förhållanden.

LÄS MER:Körde med 4,23 promille – slipper fängelse

LÄS MER:Man från Onsala hade 968 barnporrbilder – frias

LÄS MER:Köpte barnporr med bitcoins – hade elva timmar med övergrepp hemma: ”Har planterat det”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS