I fredags blev en man knivskuren i Kungsbacka. Nu har en kvinna i 70-årsåldern häktats misstänkt för grov misshandel.
I fredags blev en man knivskuren i Kungsbacka. Nu har en kvinna i 70-årsåldern häktats misstänkt för grov misshandel. Bild: Annika Karlbom

Kvinna i 70-årsåldern häktad för grov misshandel – nekar till brott

På fredagseftermiddagen knivskars en man i Kungsbacka. Nu har en kvinna i 70-årsåldern häktats, misstänkt för grov misshandel.

ANNONS
|

Det var vid 16-tiden i fredags som polis och ambulans larmades till en adress i Kungsbacka med anledning av ett bråk. En man hade då blivit skuren med en kniv eller ett annat vasst föremål och ska ha blivit skadad i underarmen.

En kvinna i 70-årsåldern greps och anhölls senare, misstänkt för grov misshandel.

Kammaråklagare Henrik Möller på Åklagarkammaren i Halmstad säger att kvinnan har delgivits misstanke om försök till mord och i andra hand grov misshandel. Hon har fått en försvarsadvokat.

På måndagen begärde åklagaren att kvinnan skulle häktas som misstänkt för försök till mord alternativt grov misshandel.

Vilken är hennes inställning till misstankarna?

ANNONS

– Hennes inställning är att hon förnekar avsikt att döda målsäganden, sade Henrik Möller till Kungbacka-Posten på måndagsförmiddagen.

Har hon gjort några medgivanden?

– Jag vill inte uttala mig om vad som förevarit tidigare i ärendet.

Nekar till brott

Efter en knapp timmes lång förhandling som hölls bakom stängda dörrar på Varbergs tingsrätt beslutade domstolen på måndagen att häkta kvinnan på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel, alltså åklagarens andrahandsyrkande. Enligt domstolen finns det bland annat risk att kvinnan kan undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen. Åklagaren fick även tillstånd att meddela kvinnan restriktioner i häktet.

Av tingsrättens protokoll framgår att kvinnan förnekar brott och att hon motsatte sig häktningen. Kungsbacka-Posten har varit i kontakt med kvinnans advokat som i nuläget avböjer att kommentera.

ANNONS