En kvinna åtalas vid Varbergs tingsrätt för att bland annat ha försökt bita en polis.
En kvinna åtalas vid Varbergs tingsrätt för att bland annat ha försökt bita en polis. Bild: Annika Karlbom

Kvinna hotade och försökte bita polis – åtalas

En kvinna i 20-årsåldern från Kungsbacka kommun åtalas efter att bland annat ha försökt angripa en polis. Hon har även vid upprepade tillfällen hotat en annan kvinna.

ANNONS

Vid ett par tillfällen någon gång mellan slutet av juli och en bit in i augusti har en kvinna från Kungsbacka hotat en annan kvinna. Hoten har skett vid en bostad i västra delarna av kommunen, och bland annat ska hon ha sagt: ”jag kan slå ner dig” samt ”jag kan döda dig hur lätt som helst”.

Då kvinnan olovligen har befunnit sig och uppehållit sig på en annan persons fastighet åtalas hon även för hemfridsbrott.

Försökte bita polis

I samband med händelsen blev slutligen kvinnan hämtad av polis och omhändertagen med stöd av lagen om berusade personer. På väg mot Varberg, i polisbilen, ska kvinnan då vid upprepade tillfällen ha gett sig på en av poliserna och försökt att bita denne i armen.

ANNONS

”Du ska dö”

Det tog dock inte slut där. Någon dryg vecka senare har kvinnan återigen hotat samma person som vid det första tillfället, och den här gången med orden ”du ska dö”.

Nu åtalas hon, förutom för hemfridsbrott, för olaga hot vid två tillfällen samt för försök till våld mot tjänsteman.

LÄS MER:Kungsbackabo anmäler hamburgerkedjans slogan: ”Helt absurt”

LÄS MER:Bil började brinna under färd

LÄS MER:Ungdomar misshandlade familjefar vid skola – döms

ANNONS