Kungsbackapoliser på plats i Biskopsgården: ”Försöker hjälpa till så gott vi kan”

Två dygn har gått sedan beskedet om att en polisman mördats i tjänsten. Den första juli klockan tolv stannade Sveriges poliser upp för att hålla en tyst minut för kollegan som avlidit. I Kungsbacka anslöt både räddningstjänst och förbipasserande.

ANNONS

Mordet på polismannen i Biskopsgården har skakat om hela Sverige. En hel yrkeskår sörjer och samtidigt sätts stora resurser in för att bistå Göteborgspolisen. Kungsbackas polis har uniformerad personal på plats för att bland annat knacka dörr.

LÄS MER:Kungsbackapolisen hedrade sin döda kollega: ”En fruktansvärd händelse”

– Vi kommer bistå med den resurs som regionen begär. Vi försöker hjälpa till så gott vi kan och med det vi kan göra, bland annat genom dörrknackning, säger Alexandra Larsson, ställföreträdande lokalpolisområdeschef Kungsbacka.

Kungsbackapolisen kommer att vara på plats så länge som det behövs och Alexandra Larsson betonar att beslutsamheten om att ta fast en gärningsperson har ökat.

Man vistas i miljöer med dödligt våld

Hur stämningen i huset är kunde Larsson inte återge utan hon förklarar istället hur hon själv känner kring händelsen:

– När en väljer att bli polis så blir man också medveten om att man vistas i en miljö där det förekommer dödligt våld. Men det är först när något sånt här händer som man på riktigt blir medveten om riskerna.

Hon tillägger:

– Man reflekterar mycket kring sin egen dödlighet just nu.

LÄS MER:JO granskar region Hallands vaccinblockad

Alexandra Larsson berättar vidare att det finns medarbetare i Kungsbacka som har träffat den polis som natten till torsdagen sköts ihjäl.

– Det finns kollegor här som vet vem han var och som har träffat honom men mer än så kan jag inte uttala mig om, säger Alexandra Larsson.

Nilsson betonar att hela poliskåren i Kungsbacka är rörda och väldigt tacksamma över engagemanget som allmänheten har visat.

LÄS MER:Polisens stora frustration efter mordet: Det blir värre varje år

– När något sånt här händer blir det naturligtvis en stor sorg och allmänheten har verkligen visat stor omtanke och lämnat blommor bland annat, säger Larsson.

Under fredagseftermiddagen bekräftar polisen att en person nu är gripen för mordet på polismannen, vilket GP var först att rapportera om. I ett pressmeddelande meddelar polisen att personen tidigare varit anhållen i sin utevaro.

LÄS MER:Polisens stora frustration efter mordet: Det blir värre varje år

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS