Kungsbackapolisen skickar förstärkning efter storbrand i Halmstad

Kungsbackapolisen har skickat förstärkning till Halmstad efter den stora brand som bröt ut i ett flerfamiljshus under tisdagskvällen. Två personer har bekräftats avlidna och tre personer är i nuläget anhållna av åklagare misstänkta för mord och grov mordbrand.
– Vi skickade fyra personer i går och ytterligare två i dag för att hjälpa till med utredningsarbetet, säger Johan Holmbäck, stationsbefäl i Kungsbacka.

ANNONS
|

Det var vid 21.19 på tisdagskvällen som larmet om att en brand brutit ut i ett flerfamiljhus i Halmstad inkom till räddningstjänsten. När de anlände till platsen fann de en svårt skadad person på platsen som ska ha skadats i samband med ett bråk i anslutning till att branden bröt ut.

Enligt polisen ska mannen ha skadats av ett vasst föremål och han kördes senare med ambulans till sjukhus. Under natten avled han av sina skador och hans identitet är fortfarande inte fastställd av polisen.

I samband med att mannen hittades greps en annan man i 30-årsåldern, nu misstänkt för mord samt grov mordbrand.

ANNONS

LÄS MER:Ungdomar jagades av kille med kniv – lyckades fly

Kungsbacka stöttar upp med fler poliser

Branden utvecklade sig snabbt och räddningsarbetet pågick under större delen av natten och även under onsdagen. Polisen valde i ett initialt skede att inleda en så kallad särskild händelse för att säkra resurser.

Under onsdagen och även i dag, torsdag har därför poliser både från Varberg, Falkenberg och Kungsbacka fått avstå från ordinarie uppgifter på plats för att ta sig till Halmstad.

– Vi skickade fyra personer i går och ytterligare två i dag för att hjälpa till med utredningsarbetet. Det rör sig om både trygghetsskapande arbete men också dörrknackning, säger Johan Holmbäck, stationsbefäl vid Kungsbackapolisen.

LÄS MER:En person brännskadad i lägenhetsbrand

Tre personer anhållna

Utöver att de stöttar upp med resurser har de i övrigt ingen kännedom om att personer inblandade i händelsen ska ha någon koppling till Kungsbacka.

– Inga personer härrör härifrån, men vid en särskild händelse är det här ett sätt att kraftsamla. De tillgängliga resurser som vi kan avvara ska skickas dit, säger Johan Holmbäck.

Under onsdagen kunde ytterligare två personer anhållas av åklagare, även de misstänkta för mord och grov mordbrand.

LÄS MER:Polis på plats efter dubbla hot mot Kollaskolan i Kungsbacka

Ytterligare en kropp hittad efter branden

Flerfamiljshuset utrymdes initialt men kunde först genomsökas noggrant efter att branden släckts helt under onsdagskvällen. Då anträffade man enligt polisen ytterligare en person som avlidit.

Det finns i nuläget ingen fastställd identitet och under torsdagen fortsätter polisens utredningsarbete med ytterligare vittnesförhör och dörrknackning i området.

ANNONS

– Nu tittar vi på tips och arbetar med den kriminaltekniska biten på plats, vi håller även på med inre spaning. Vid ett så här stort och komplext fall är det viktigt att hålla uppe farten och att vi kan få in bra och rätt personer på rätt plats, där Kungsbackas poliser ingår, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS