Kungsbackaföretag letade personal på Kungsmässan

Att matcha företag med arbetssökande är syftet med evenemanget Jobbmeet, som ägde rum under onsdagen på Kungsmässan.
– Det här är ett bra sätt att hjälpa Kungsbackaföretagen att hitta kompetenta medarbetare, säger Christoffer Mentzer, som är samordnare på Kungsbacka kommun.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Åtta företag inom bland annat vård -och omsorgsbranschen fanns på plats på Kungsmässan under onsdagseftermiddagen för att informera om sina verksamheter och locka till sig nya medarbetare.

– Här rör sig mycket människor så chansen är stor att de som inte kände till oss innan hittar oss nu. Det är första gången vi söker personal i ett köpcentrum och det är spännande att vara här, säger Anders Sandegård, som är verksamhetschef personlig assistans på Ågrenska.

Svårt att rekrytera

Att företagen får en chans att visa upp sig är syftet med Jobbmeet, som arrangeras av enheten för arbetsmarknad på Kungsbacka kommun. Det är andra gången som evenemanget äger rum och i år riktar man in sig på arbetstillfällen inom vård, omsorg, hemservice, lokalvård och yrken inom liknande områden. Att rekrytera personal till branschen har blivit svårare de senaste åren.

– Ja, det är jättesvårt idag. Framför allt är det svårt att få personliga assistenter, fortsätter Anders Sandegård och får medhåll av flera andra utställare.

– Konkurrensen om personal är stenhård idag. Vi måste synas och hitta nya sätt att rekrytera personal på, säger Jenny Backman som tillsammans med kollegan Aline Larsson representerar vårdomsorgs-företaget Avasta.

Är Kungsmässan en bra plats att hitta personal på?

– Det återstår att se, haha. Men vi måste marknadsföra oss och visa att vi finns så det här är ett bra sätt tror vi, säger Kollegorna Anna Ohlén och Christina Sjödin från Gottskärs hemtjänst. Chefen Carina Ogrander är också på plats och håller med.

– Jag blev väldigt glad när vi blev tillfrågade om vi ville vara med här idag. Det är viktigt att vi syns.

Flera söker vårdjobb

Vid ett bord står Moeen Alanahas och fyller i ett formulär.

– Jag söker jobb inom vården. Jag har jobbat som musiker tidigare men nu vikarierar jag inom äldreomsorgen. Jag trivs med att arbeta inom vården och jag är här för att jag vill hitta ett fast arbete. Man behöver det för att kunna få en lägenhet.

Vid ett annat bord har Hadas Hadera just avslutat ett samtal med representanter för ett vårdföretag. Hon har framtiden någorlunda utstakad men är intresserad av ett extrajobb och få in en fot på en arbetsplats.

– Jag ska studera till undersköterska. Jag börjar i januari men jag vill gärna jobba i vården när jag är ledig. Vi får se om det går att studera och arbeta samtidigt. Jag är intresserad av hemtjänsten också, men då måste jag ta körkort först. Det här är ett bra sätt att få kontakt med arbetsgivare. Det känns bra.

Bra med personligt möte

Christoffer Mentzer på Kungsbacka kommun är samordnare och är en av dem som är med och arrangerar Jobbmeet.

– Vi planerar fler evenemang i framtiden beroende på vad som efterfrågas, säger han. och återkommer till kärnan i evenemanget,

– Det här är ett bra sätt att hjälpa Kungsbackaföretagen att hitta kompetenta medarbetare. Men också för att öka chanserna för arbetssökande att hitta ett jobb. Chanserna ökar markant när man träffar sin arbetsgivare personligen.

LÄS MER:Rekordmånga chefer lämnar Kungsbacka kommun: ”Pandemieffekt”

LÄS MER:Nya siffror – fortsatt ras på bostadsmarknaden i Kungsbacka

LÄS MER:Kungsbackas förskolor har Hallands minsta barngrupper

ANNONS