Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kungsbackaföretaget köps upp – blir del av större koncern

Ventilationsteknik i Kungsbacka har nu köpts upp av ett större bolag, men man kommer behålla sina anställda och finnas kvar i Kungsbacka.
– Det ett bra koncept med genuina killar från Hjo där vi får vara med och påverka verksamheten, säger före detta ägaren Christer Hansson.

Ventilationsteknik i Kungsbacka har sedan starten 1993 legat på Hantverksgatan på Inlag, men nu har företaget köpts upp av Hjo installation och kommer ingå i en större koncern med sju andra installationsföretag. Företaget som ligger i Kungsbacka har 25 anställda med upptagningsområde i Kungsbacka, Borås, Varberg och Storgöteborg och omsätter i dag 70 miljoner kronor.

– För oss innebär det en trygghet för företaget och medarbetarnas framtid. Vi kommer vara kvar här och alla medarbetare kommer vara kvar. Men nu kommer vi bli starkare som en komplett installationsgrupp, säger Fredrik Sällqvist, vd för Ventilationsteknik i Kungsbacka.

LÄS MER: Byggboom för Attefallshus: ”Jättestor efterfrågan”

På sikt kan företaget växa

Han menar på att man kommer kunna erbjuda fler tjänster under sitt paraply eftersom företagen som ingår i koncernen har alla delar i en installation, bland annat el, kyla, VS (vatten och sanitet).

– Vi har ambition att kunna erbjuda allt till vår hemmamarknad och finnas kvar här. På sikt kan vi växa men vi vill inte växa för växandets skull utan ska vi bli större så blir vi det tillsammans med våra kunder, säger Fredrik Sällqvist.

LÄS MER: Mord och stölder – nu har politikerna fått nog av ”Beverly Hills”

Hjo installation tog över företaget den 30 juni i år, de består i dagsläget av 175 medarbetare och omsätter 320 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada att välkomna Ventilationsteknik och dess medarbetare till oss. Vi är övertygade att vi kommer vidareutveckla både bolaget och affärerna i koncernen tillsammans, säger Christoffer Olbrich, Koncernchef Hjo Installation i ett pressmeddelande.

Den nu före detta ägaren Christer Hansson till Ventilationsteknik tog över lokalerna efter sin pappa som drev ett plåtslageri på Hantverksgatan. Han har tidigare fått erbjudanden av intressenter men det har inte känts bra. Men nu kändes det bra och tidpunkten var rätt.

– Jag tänkte göra en exit några år efter 60 och då är det bra att ha planerat det. Men den största anledningen är att det är ett mindre företag från en liten ort, killarna från Hjo är jordnära och genuina. Annars blir det lätt att ett större företag köper upp en och man blir en liten medspelare. Här blir vi en likvärdig medspelare med våra kollegor, säger han.

LÄS MER: Kungsbacka växer mest i Halland – då passeras 100 000 invånare

”Vi kommer behålla Kungsbackasjälen”

På väggarna hänger foton från olika jobb som företaget varit med på, bland annat när Kungsmässan byggdes ut. Just nu är de med under arbetet av Björkris vård och omsorg, Frillesåsskolan och kvarteret Valand sju. Ventilationsteknik arbetar med service och entreprenad där Aranäs och Eksta är stora kunder i Kungsbacka. Men de arbetar även för bland annat Skanska, Brixly, Balder, Castellum, Tuve bygg samt flera andra lokala byggare. Christer Hansson beskriver det som en sund tillväxt genom åren.

– Kungsbacka är vår prioriterade marknad och det är en expansiv kommun som ligger oss varmt om hjärtat. Det är klart jag har min familj att tänka på men också 25 anställda med familjer där flera varit här sedan starten och nu har vi säkrat en framtid för dem även utan mig vid rodret. Vi kommer behålla Kungsbackasjälen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.