Kungsbacka-Posten har besökt en rad bostäder senaste året.
Kungsbacka-Posten har besökt en rad bostäder senaste året. Bild: Mia Sandblom

Kungsbackabornas hem – här är husen vi besökt

Hemma hos-reportage är populära bland många. Att få titta in i vardagsrummet hemma hos grannen är spännande och inspirerande. Vill du visa upp ditt eget hem, eller tipsa om något annat unikt eller vackert boende – hör av dig till Kungsbacka-Posten. Här är hela listan på hus vi besökt de senaste åren. Har du någon personlig favorit?

ANNONS

Barnrumsexperten tipsar om magiska rum för de små

Sanna Sjöström driver leksaksbutiken Landet Ingenstans och vet hur man skapar lekfulla och trivsamma rum för barn i alla åldrar.

Det färgsprakande hemmet

Tanya Lindgren i Vallda har med händiga fingrar och loppisfynd skapat ett färgsprakande drömhem som påminner om ett unikt boutique-hotell.

Ladugården på Stallbacken förvandlades till vacker bostadsrätt

Ulrika och Johan Good bor i en trevåningslägenhet på Stallbacken i Särö. Innanför tjocka stenväggar döljer sig ett vackert och ovanligt hem, ritat av Gert Wingårdh.

Han ritade arkitekternas favorithus – och sålde det

Robin Jacobson ritade en modern trävilla till sig och sambon Mikaela Keinander i Åsa. Sedan sålde de huset och ritade ett nytt i samma område.

ANNONS

Designhuset från tv-programmet Grand designs

Teresa och Anders Woodall från Åsa bjöd in tv-tittarna till det smakfulla designhuset vid havet. Sedan fick även Kungsbacka-Posten hälsa på.

Stugan från 1800-talet prisades för god byggnadsvård

Henric och Hanna Öberg Brandt i Onsala köpte en stuga och gav allt för att renovera den så varsamt och tidsenligt som möjligt. För det prisades de av Hallands museiförening.

Den mäktiga släktgården i Onsala

Godhems gård har funnits i släktens ägo sedan slutet av 1800-talet. Emelie Axelsson och Adam Carlson har rustat upp och moderniserat stället så att det passar en småbarnsfamilj – utan att överge den klassiska stilen.

Second hand-fyndarens färgglada lya

Linda Efson och hennes familjs gula villa i Fjärås ser traditionell ut från utsidan. Men innanför väggarna bjuder besökaren på en upplevelse, med massor av roliga detaljer från olika tidsepoker.

Timmervillan i den gemytliga trädgården

Ingegerd och Stefan Brisme hittade sitt drömhus i en vildvuxen trädgård i Åsa. Mixen av designklassiker och udda konst gör hemmet personligt och varmt.

Konstnärens villa är full av färg

Kungsbackakonstnären Karolina Palmér bor i en 1920-talsvilla som hon dekorerar med sina egna tavlor, och mängder med unika detaljer.

LÄS MER:Mycket färg hemma hos konstnären Karolina Palmér

Lyxvillan i guld och marmor

ANNONS

Martin och Malin Rudaks hem i Onsala liknar inget annat. Planen var att skapa en bostad som känns som ett hotell, och med hjälp av blanka ytor, lyxiga material och färska blommor nådde de sitt mål.

LÄS MER:Vinterbadarna som inte viker sig för dåligt väder

LÄS MER:De förvandlade en lada i Onsala till lyxgym: ”Bättre än väntat”

LÄS MER:Gekås Ullared har öppnat sitt nya hotell – bokades direkt

ANNONS