Kungsbackaborna är nöjda med den kommunala tekniken där bland annat gator, avlopp och återvinning ingår. Det framgår av en ny undersökning som SKR gjort.
Kungsbackaborna är nöjda med den kommunala tekniken där bland annat gator, avlopp och återvinning ingår. Det framgår av en ny undersökning som SKR gjort. Bild: Per Anger

Kungsbackaborna nöjda med kommunala tekniken

Kungsbackaborna är mycket nöjda med den kommunala tekniken, där bland annat hanteringen av vägar, återvinning och vatten ingår. Det framgår av en ny undersökning.

ANNONS

Det är Sveriges regioner och landsting, SKR, som har låtit invånarna i ett antal av Sveriges kommuner sätta betyg på den kommunala tekniken där bland annat gator och vägar, parkering och planteringar, vatten och avlopp samt avfall och återvinning ingår.

Och för Kungsbackas del blev det full pott – kommunen fick det sammantaget högsta betyget av alla deltagande kommuner.

– Utmärkelsen tillhör alla våra fantastiska medarbetare på Teknik. Detta är nog det finaste priset man kan få i detta sammanhang, i och med att det är kommunernas invånare som har sagt sitt, säger Monica Neptun (L), ordförande i nämnden för Teknik i ett pressmeddelande.

Genomförs vart tredje år

SKR erbjuder sedan 1992 Sveriges kommuner att delta i enkätundersökningen Kritik på teknik, som genomförs vart tredje år.

Detta är andra gången i rad Kungsbacka toppar listan, även vid den senaste undersökningen som gjordes 2019 fick kommunen det högsta betyget. Vid det årets undersökning deltog 102 av Sveriges 290 kommuner. I årets undersökning deltog 95 kommuner.

LÄS MER:Kungsbacka kommun positiv till att ta över insamlingen av förpackningar

LÄS MER:Känner sig svikna av politikerna efter vattenkaoset

LÄS MER:Satsar 55 miljoner på reningsverket i Ölmanäs: ”Inget gjort sedan 90-talet”

ANNONS