Kungsbackabon vägrade stanna efter vinglig bilfärd – nu döms hon

Mörkret hade lagt sig på långfredagskvällen när kvinnan styrde sin bil från sida till sida på Kungsbackavägen. Hon var enligt polisen märkbart berusad och hade ytterst svårt att blåsa i mätinstrumentet. Nu döms hon.

ANNONS
|

15 april, strax före klockan 20 på kvällen, uppmärksammande polisen i Mölndal kvinnans bilkörning. Färden gick söderut på Kungsbackavägen – från Brännås och Rävekärr i riktning mot Kållered.

"Patrullen ser hur bilen vinglar på vägbanan och försöker omedelbart slå stopp på bilen, trots tuta samt ljus tar det cirka 1,5 kilometer på Kungsbackavägen innan aktuellt fordon åker in till sidan och stoppas”, skriver polisen i sin rapport.

Sluddrar och luktar alkohol

Under bron till Gamla riksvägen stannade ändå kvinnan sin bil och öppnade dörren. ”X är märkbart berusad genom att hon sluddrar och har svårt att hålla en dialog, hon luktar också alkohol”, skriver polisen som i samband med händelsen tog körkort och bilnycklar i beslag.

ANNONS

Kvinnan som är i 65-årsåldern och bosatt i Kungsbacka kommun misslyckades sedan med att blåsa i polisens mätinstrument tre gånger. Vid ett fjärde försök visade utandningsluften att hon hade druckit alkohol.

Polisen: Hur mycket hade du druckit innan du satte dig i bilen och framförde denna?

-- Vet inte riktigt, två glas vin och nånting mer som jag inte minns, säger kvinnan i förhör.

Kände du dig påverkad när du framförde din bil?

– Ja, jag kände mig påverkad.

"En trafikfara”

Kvinnan omhändertogs och kördes till polishuset i Göteborg. Men även där misslyckades hon med att blåsa i det instrument som påvisar promillehalten av alkohol. I stället fick hon köras till Mölndals sjukhus för ett blodprov.

Provet visade att kvinnan hade 2,02 promille alkohol i blodet. Nu döms hon för grovt rattfylleri till en månads fängelse och hon blir också av med sitt körkort.

”Mot bakgrund av den höga alkoholkoncentrationen och att körningen inneburit en trafikfara kan annan påföljd än fängelse inte komma i fråga”, skriver tingsrätten i sin dom.

LÄS MER:Man körde kraftigt berusad i Åby – småbarnen i bilen saknade bälte

LÄS MER:Han tog bilen efter vin och flera starköl – krockade med träd på Spårhagavägen

LÄS MER:Berusad kvinna körde in i två bilar på Toltorpsgatan– åtalas för grovt rattfylleri

ANNONS