Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Kungsbackabon om nya sommarplågan: ”Vill ha lite djungelkänsla på klubben”

Familjefar, fotbollsspelare, musiker och dokusåpa-deltagare. Kungsbackabon Jean-Pierre Marques har många strängar på sin lyra. Nu är han aktuell med nya sommarplågan ”Djungeln kallar”.

För ett antal år sedan syntes han olika dokusåpor. Jean-Pierre Marques från Angered har varit med i allt från Ung och bortskämd, Paradise Hotel till Farmen, för att nämna några av produktionerna.

– Det är bara Robinson kvar nu, säger han och skrattar.

Sedan dess har 34-åringen gift sig, flyttat till Kungsbacka och har ett tredje barn på väg. Och från att tidigare ha spelat fotboll i lag som Öis och Norrby, samt varit proffs i Estland och Norge, håller han nu fotbollen igång på en lite lägre nivå i rollen som spelande tränare i division 5-klubben Särö IK.

LÄS MER: Nu kan galleriorna öppna för fler – nya lättnader från regeringen

Älskar musik

Till vardags jobbar Jean-Pierre som säljare på ett kreditupplysningsföretag. Men musiken, som han brunnit för länge, är fortfarande en stor del av hans liv.

Nu är han aktuell med låten ”Djungeln kallar”, som han skrivit tillsammans Danjal och Ali ”Alibrorsh” Jammali. Den senare utgjorde tidigare ena halvan av duon Medina som haft stora sommarhits med låtar som ”Miss Decibel” och ”Där palmerna bor”.

LÄS MER: Elvis Stegmar om måndagens framträdande på tv: ”Det känns jättekul”

Apljud och leopardmönster

Med en kombination av latin-osande beats, leopardmönstrade kläder, sambadansare, en video inspelad på ett lekland i Norrköping och ett irriterande apljud som är som gjort för att fastna i folks hörselgångar, finns nog stora chanser att du kommer att få höra låten spelas på nattklubbar i sommar.

– Vi vill ha lite djungelkänsla på klubben, säger Jean-Pierre som med ett stort leende kallar låten och videon ”på gränsen till cringe”.

Förhoppningen från Jean-Pierres sida är förstås att ”Djungeln kallar” ska bli en stor hit. Och sedan videon lades upp på Youtube på midsommarafton har den redan haft över 60 000 visningar.

– Det känns jätteroligt. Det är mycket mer än vi hade väntat oss, så det är klart man blir glad, säger han.

Jean-Pierre Marques

Ålder: 34 år

Bor: Innerstaden

Uppväxt: Angered

Familj: Hustrun Izabelle, sönerna Rio, 8, Thiago, 3 samt ett tredje barn på väg.

Gör: Säljare på Creditsafe. Fritidsmusiker.

Aktuell: Med nya singeln ”Djungeln kallar”

LÄS MER: Elvis Stegmar om måndagens framträdande på tv: ”Det känns jättekul”

Populär bland barn

Att texten och videon är av det mer familjevänliga slaget, i princip utan inslag av alkohol eller sex, verkar ha gjort susen för den målgruppen.

– Det är många mammor som har hört av sig och som säger att deras barn älskar videon och vill se den om och om igen, säger Jean-Pierre.

LÄS MER: Fylla och stök bakom Södras stängning: ”Vi hade inget annat val”

Hyllar nya hemstaden

Och ”Djungeln kallar” verkar även ha slagit an en ton hos många Kungsbackabor. Efter Stockholm och Göteborg är det nämligen Kungsbacka som står de flesta spelningarna av låten på Spotify, avslöjar Jean-Pierre.

– Det känns jätteroligt i och med att jag bor här. Kungsbacka är en fantastisk stad med mysig atmosfär, och människorna som bor här är väldigt trevliga och varma.

Och med ”Djungeln kallar” och dess lekfulla video i backspegeln, har Jean-Pierre Marques och hans kompanjoner flera potentiella hits gång. I augusti släpps låten ”Karusell” vars video har spelats in på ett tivoli. Och i pipelinen finns även en låt med titeln ”Bonbon” och vars video Jean-Pierre avslöjar ska spelas in på en båt.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.