Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En okänd man bosatt i Kungsbacka har vunnit 15 miljoner på Eurojackpot.  Bild: Svenska Spel
En okänd man bosatt i Kungsbacka har vunnit 15 miljoner på Eurojackpot. Bild: Svenska Spel

Kungsbackabo vann 15 miljoner – söks av Svenska spel

En okänd man från Kungsbacka har vunnit 15 miljoner kronor på en vinstrad i Eurojackpot.
Sedan i fredags har vinnarkommunikatören Pierre Jonsson sökt efter mannen utan framgång.
– Det kan ta tid i bland, många tvekar att svara när det är okänt nummer, säger han.

Det var i fredags som det stod klart att Kungsbackabon tillsammans med fyra andra vinnare ute i Europa kammat hem drömvinsten på 15 miljoner kronor. Sedan dess har Svenska spels vinnarkommunikatör Pierre Jonsson förgäves försökt få tag på den lyckliga vinnaren.

– Det är en ansenlig summa pengar men vi har hittills inte kunnat nå vinnaren. Ingen har heller tagit kontakt med oss, säger han.

Vinstraden lämnades in på Ica maxi stormarknad och tack vare att alla spelare registreras så vet Svenska Spel vem vinnaren är. Under helgen har vinnaren söks per telefon men inte svarat.

– Det kan ta tid i bland, många tvekar att svara när det är okänt nummer. Det vi kan säga så här långt är att det är en man som är bosatt i Kungsbacka, säger Pierre Jonsson.

Vanligt att det dröjer

Att det är svårt att få kontakt med vinnaren i det initiala skedet är inte helt ovanligt. Många gånger har Pierre Jonsson fått kämpa för att nå fram till andra tidigare vinnare.

– Jag har hittat dem på oljetankers ute på havet men också i Venezuelas regnskog när det var en vinnare från Läkare utan gränser, säger han.

Pierre Jonsson är vinnarkommunikatör vid Svenska Spel och söker just nu efter Kungsbackabon som lämnat in den vinnande raden för 15 miljoner. Bild: Alexander Donka
Pierre Jonsson är vinnarkommunikatör vid Svenska Spel och söker just nu efter Kungsbackabon som lämnat in den vinnande raden för 15 miljoner. Bild: Alexander Donka

En vanlig anledning till att personen är svår att kontakta är att de rest bort. Det kan också bero på att man inte har samma rutin att stämma av raderna när det kommer till nummerspel.

– Spelar man på hästar eller annan sport då är det naturligt att kontrollera resultatet. När det kommer till en vinstrad som den här kan det vara så att man på rutin ber om en koll av den när man är och handlar eller vill spela en ny, säger Pierre Jonsson.

LÄS MER: Planerna på att privatisera äldreboende stoppas

Olika reaktioner på vinsterna

När han väl får kontakt med en vinnare brukar reaktionerna variera. Det som står klart är åtminstone att det brukar väcka mycket känslor.

– Vissa skriker rakt ut medan andra blir helt tysta. Vissa blir tveksamma och tror det är en luring och andra gråter eller behöver ett glas vatten. Mycket beror på var någonstans man är i livet, säger Pierre Jonsson.

Att vinna en så pass stor summa pengar kan vara chockartat och vanligtvis behöver de flesta tid för att samla sig. Det kan vara både roligt och läskigt på samma gång och vad man väljer att göra med pengarna kan skilja sig åt från vad man först drömde om.

– En del kastar sig ut direkt och bygger hus i Thailand, andra backar och inser att om jag flyttar eller säger upp mig så raseras hela mitt sociala nätverk. Då kan det i stället på lång sikt bli så att man går ner till deltid eller stöttar nära och kära, eller bidrar till välgörenhet. Det är väldigt olika, säger Pierre Jonsson.

LÄS MER: Kungsbackaungdomarna blev årets marknadsförare

Fortsätter jakten på vinnaren

Under måndagen fortsätter jakten på den vinnande Kungsbackabon. Enligt Pierre Jonsson kommer de inte komma och knacka på dörren eller skicka meddelanden. Detta eftersom de behöver veta hur situationen ser ut först.

– Just nu vet vi inte om det rör sig om en ensam vinnare eller om det är ett gäng på jobbet som spelat tillsammans. Vi kommer fortsätta att söka personen på telefon men också ta kontakt med spelombudet för att se om vi kan få kontakt den vägen, säger Pierre Jonsson.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.