En man i 30-årsåldern döms på grund av sitt missbruk till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan i nio månader. Bilden är ett montage.
En man i 30-årsåldern döms på grund av sitt missbruk till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan i nio månader. Bilden är ett montage. Bild: Montage

Kungsbackabo döms för grov kvinnofridskränkning

En man i 30-årsåldern fick i somras kontaktförbud mot en kvinna. Han bröt mot kontaktförbudet och döms nu i Varbergs tingsrätt för flera brott bland annat grov kvinnofridskränkning, narkotikabrott och stöld.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeKungsbacka usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Mannen, hemmahörande i Kungsbacka kommun, förekommer tidigare i polisens register. I somras fick han kontaktförbud mot en kvinna som han tidigare haft en relation med och de har även barn tillsammans.

Kvinnan har berättat att förhållandet inledningsvis var bra och att förändringarna kom smygande. Mannen började tappa humöret och fick utbrott, kallade henne saker och hotade henne. Han har också vid ett tillfälle varit fysisk mot henne, händelsen bedöms av tingsrätten som ringa misshandel. Hans beteende mot henne blev bara värre och värre och humörsvängningarna gjorde att kvinnan var rädd för honom.

LÄS MER:Stor sexualbrottsrättegång inledd – misstänkt nekar till grovt brott

Mannen har ett alkohol- och spelmissbruk och han erkänner att han har ofredat, hotat och brutit mot kontaktförbudet. Han skyller på alkoholen och att han har svårt att kontrollera vad han säger när han blir arg.

Mannen döms i Varbergs tingsrätt för grov kvinnofridskränkning, tre fall av ringa narkotikabrott, stöld och folkbokföringsbrott.

LÄS MER:Så kunde Kungsbackabon kopplas till barnvåldtäkten

Grov kvinnofridskränkning är ett brott som i vanliga fall ger fängelse. Rätten bedömer dock att mannen tagit ansvar för brottsmisstankarna och konstaterar att han är i behov av vård för sitt missbruk. Han döms därför till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan i nio månader.

Han ska även betala skadestånd på 45 000 kronor till kvinnan.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS