Kungsbackabo åtalas för narkotikasmuggling

En kvinna i 20-årsåldern åtalas nu i Varbergs tingsrätt för flera fall av narkotikasmuggling. Brev till kvinnan beslagtogs av Tullverket på Arlanda flygplats förra året och postförsändelserna visade sig innehålla paket med narkotika, bland annat heroin.
– Jag vet inte vem som har beställt det, säger kvinnan i polisförhör.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Vid fyra tillfällen förra året ska brev ha kommit från Holland till Arlanda flygplats adresserade till den åtalade kvinnan, hemmahörande i Kungsbacka.

Breven misstänktes innehålla narkotika och kontrollerades av Tullverket. Innehållet analyserades och visade sig innehålla heroin, totalt 6,5 gram.

LÄS MER:Tre personer kontrollerades – kastade iväg narkotika

Man genomförde då en husrannsakan hos kvinnan där man beslagtog hennes mobiltelefon och misstänkt narkotika. Vid en droganalys visade sig att det var bland annat heroin, amfetamin och ketamin som hittades i kvinnans hem.

Tullverket hittade också cirka 100 stycken narkotikaklassade tabletter, alprazolam också kallat Xanor, som tillhör gruppen bensodiazepiner. Även liknande tomma brev som beslagtogs på Arlanda hittades.

LÄS MER:Misstanken: Drog på sig rånarluvor och rånade tre pojkar

Kvinnan åtalas nu för fem fall av narkotikasmuggling och ett narkotikabrott. I kvinnans telefon ska polisen ha hittat konversationer med en person där beställningar av narkotika diskuterats.

ANNONS

Kvinnan nekar till brott. Hon säger i förhör att breven inte är hennes.

– Jag vet inte vem som har beställt det. Jag tänker för att någon vill sätta dit mig, vad som helst. Varför skulle de vilja skicka det till mig? säger kvinnan i förhör.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS