Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Från och med 1 november behöver inte längre fullvaccinerade vuxna testa sig för covid-19 vid symptom.  Bild: Anders Ylander
Från och med 1 november behöver inte längre fullvaccinerade vuxna testa sig för covid-19 vid symptom. Bild: Anders Ylander

Kungsbacka har värsta smittspridningen i regionen

Under flera veckor har Kungsbacka stått för majoriteten av de nya coronafallen i Region Halland. Förra veckan bekräftades 56 nya fall i kommunen – samtidigt som flera kommuner i Halland inte har ett enda nytt fall.

Generellt är smittspridningen låg i Halland. Men Kungsbacka sticker ut. De senaste veckorna har Kungsbacka haft värst spridning i hela regionen och den senaste veckan ökade antalet nya fall.

Förra veckan bekräftades 56 nya coronafall i Kungsbacka, det är att jämföra med 43 veckan dessförinnan.

Kungsbacka står även denna veckan för majoriteten av de nya coronafallen i regionen. I flera kommuner i länet bekräftades inte ett enda fall förra veckan.

Stabil smittspridning

Generellt sett i Sverige håller sig smittspridningen på en stabil nivå, meddelar Folkhälsomyndigheten under en presskonferens på torsdagseftermiddagen.

– Smittspridning pågår, men den är stabil, säger Karin Tegmark Wisell, biträdande statsepidemiolog.

Folkhälsomyndigheten fortsätter poängtera vikten av vaccin mot covid-19 för att hindra fortsatt smittspridning.

Fullvaccinerade behöver snart inte testa sig

Under presskonferensen meddelade Folkhälsomyndigheten även att fullvaccinerade vuxna snart inte kommer behöva testa sig för covid-19 vid symptom.

– Så från 1 november, för fullvaccinerade, liksom de som haft covid-19 det senaste halvåret, och för barn under sex år, så gäller för alla att är man sjuk ska man vara hemma om man har symptom på luftvägsinfektion. För att sen återgå till arbete och skola ska man känna sig frisk och återställd. Men testning för covid-19 rekommenderas inte för den här gruppen, säger Karin Tegmark Wisell.

För ovaccinerade gäller det fortfarande att man ska stanna hemma vid symptom – men testa sig för covid-19. För den här gruppen gäller även de allmänna råden att hålla avstånd och begränsa kontakten med riskgrupper.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.