Kullaviksbo talar på manifestation mot covidpass

Över 18 000 personer hade anmält att de skulle delta i en nationell manifestationen mot covidpass i Stockholm under lördagen. En av talarna var Kullaviksbon Maneka Helleberg.

ANNONS
|

Under lördagen anordnade organisationen Frihetsrörelsen demonstrationer i Göteborg och Stockholm för att stå upp mot covidpass. Tusentals personer hade anmält att de skulle delta.

LÄS MER:Jessica är antivaxxaren som tänkte om: ”Jag tror många känner igen sig i mina tankar”

Demonstrationen i Stockholm hade bara sökt tillstånd för 3 000 personer, men över 18 000 personer hade anmält att de skulle delta, rapporterar TT.

En av huvudtalarna från Kullavik

Enligt Nyhetsbyrån fick flera vaccincentraler i centrala Stockholm stänga tidigare under lördagen för att undvika folksamlingar i samband med demonstrationen.

En av huvudtalarna vid sammankomsten var Kullaviksbon Maneka Helleberg som är aktiv inom rörelsen mot coronarestriktioner. Hon var med och anordnade en demonstration mot pandemin i Stockholm i början av 2021. Sammankomsten fick hård kritik från flera håll, bland annat från inrikesminister Mikael Damberg.

ANNONS
Maneka Helleberg från Kullavik ska tala på en demonstration mot covidpass under lördagen. Tusentals personer kommer samlas i Stokcholm.
Maneka Helleberg från Kullavik ska tala på en demonstration mot covidpass under lördagen. Tusentals personer kommer samlas i Stokcholm. Bild: Arkivfoto

Ser covid-19 som en influensa

Men Maneka Helleberg såg demonstrationen som en seger.

– En seger för att visa att vi inte tänker ge upp våra grundläggande fri- och rättigheter så lätt, sa hon till Kungsbacka-Posten då.

Hon berättade också att hon ser covid-19 som en influensa.

– Vad gäller covid så är jag själv ingen expert men jag litar på det stora antalet läkare och experter runt om i världen, som menar att covid är en influensa som är värre än vanligt, sa Maneka Helleberg till Kungsbacka-Posten i mars 2021.

LÄS MER:Antivaxxarnas planer fortskrider: ”Vi ska ansöka om att starta skola”

LÄS MER:Vaccinmotståndare planerar eget samhälle: ”Vi är inget hippiegäng”

Säpo varnar för högerextremister i samband med sammankomsten

Säpo varnade för att våldsbejakande högerextremister kan söka sig till lördagens demonstrationerna, skriver TT.

– Det är en typ av plattform som är intressant för dem att utnyttja, sade Susanna Trehörning, biträdande chef för författningsskydd och kontraterrorism på Säpo, tidigare i veckan till TT.

Enligt en flyer för lördagens demonstration skulle Maneka Helleberg tala om arbetet med att ”få fram sanningen om vad som egentligen sker i världen i dag”, samt om arbetet med att organisera rörelser världen över ”för att säkra en bättre framtid för barnen”.

Kungsbacka-Posten har sökt Maneka Helleberg för en kommentar.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS