Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Kuggaviksgården i Åsa har olika food trucks hela sommaren

Vid Kuggaviksgården Åsa vandrarhem kan man dagligen ta del av så kallade food trucks fram till den 15 augusti. Det är mat från hela världen, allt ifrån kubanskt, afrikanskt till asiatiskt och klassiska våfflor. Under torsdagseftermiddagen var ”Sushi & Sånt” på plats och bjöd på sushi, poké bowl och dumpling.

Något som har blivit allt mer populärt den senaste tiden är food trucks. Redan förra veckan började det dagligen rulla in några till Kuggaviksgården Åsa vandrarhem och under torsdagseftermiddagen letade sig besökare, semesterfirare och matfantaster dit för att se vad det var för mat just den dagen.

Vanligtvis är food trucken på plats mellan klockan 12 och 17 – men det är något som kan variera.

LÄS MER: Premiär för ny food truck i Kungsbacka

Barbara Maines var på plats med sin vagn ”Sushi & Sånt” och erbjöd sushi, poké bowl och dumpling. Hon är också den som har styrt upp det hela och har noggrant valt ut olika food trucks från hela världen, allt ifrån afrikanskt, kubanskt till asiatiskt och klassiska våfflor.

– Jag har en kompis som bor här ute i Åsa och i början brukade jag stå vid hennes uppfart. Det visade sig vara väldigt uppskattat här så då blev det en grej av det hela, säger hon.

Barbara Maines har food trucken Sushi & Sånt.
Barbara Maines förbereder en beställning under torsdagseftermiddagen. Bild: Sanna Puoskari

”Vi får väldigt mycket kärlek”

Barbara Maines är inne på sitt fjärde år med food trucken och berättar att det hela började med att hon inte visste vad hon skulle göra efter att ha kommit hem från en lång resa. En väninnan lärde henne att göra sushi och efter det föll sig den idén ganska naturligt. Nu åker hon runt i Göteborg – och har även tidigare varit i Kungsbacka, men under sommaren dyker hon framför allt upp i Åsa.

– Vi får väldigt mycket kärlek på Facebook och man märker att det är väldigt uppskattat. Det finns en begränsat urval av mat just här i Åsa också så då är det roligt med lite annat här, säger hon.

LÄS MER: Mer mat på stan – nu blir det lättare ställa upp food trucks

Calle Wennerstrand är med och driver vandrarhemmet och menar att food trucksen är något som är väldigt uppskattat bland Åsaborna.

– Det är många som ringer hit varje dag för att fråga vilken food truck det är på plats just den dagen. Vi vill få till en bättre matkultur och det är alltid trevligt med lite omväxling, säger han.

Calle Wennerstrand, driver vandrarhemmet i Åsa.
Calle Wennerstrand är en riktig matfantast och menar att han gärna offrar beach 2021 för matkulturen. Bild: Sanna Puoskari

När han får frågan om vilken mat han tycker om bäst funderar han en stund och tillägger sedan att det är svårt att välja.

– Jag lever för veganska dumplings men det finns så mycket annat gott också. Jag offrar nog beach 2021 för matkulturen här, säger han och skrattar.

Under midsommarafton och midsommardagen tar de ett uppehåll med maten – men på söndag är det Babemba som står näst på tur med sin afrikanska mat.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.