Krisande modebolaget får hjälp – av Foppa

Krisande skokedjan Rizzo, med en butik i Kungsbacka, befinner sig i företagsrekonstruktion. Men nu har de fått hjälp från oväntat håll. Archelio Group, grundat av äkta paret Nicole Nordin och förre hockeystjärnan Peter Forsberg, lånar ut 12,2 miljoner kronor till bolaget, uppger Rizzo i ett pressmeddelande.

ANNONS
LocationKungsbacka|
|

Lånet förfaller till betalning den 30 september i år. Bolaget ska använda pengarna till att finansiera den löpande verksamheten.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att pandemin slagit hårt mot dem. I mars tappade bolaget 43 procent av omsättning, motsvarande 345 miljoner kronor.

LÄS MER:Sommarbutiken på Tjolöholm avlastar ordinarie butiken

"Lånet är ett steg i rätt riktning mot att stärka bolagets balansräkning för att tillgodose sina kortsiktiga likviditetsbehov och förbättra koncernens långsiktiga finansiella ställning i syfte att fortsätta bedriva verksamheten", skriver Rizzo.

Rizzo har en butik i Kungsbacka men också i Göteborgsområdet där de har butiker i Femmanhuset och på Frölunda Torg.

LÄS MER:Snart blir det nytt liv i gamla Saga-biografen – nytt koncept för Kungsbacka

Enligt låneavtalet kan kedjan, som återbetalning på lånet, påkalla kvittning i utbyte mot B-aktier i bolaget. Archelio Capital skulle i så fall teckna upp sig för nyemitterade aktier till en teckningskurs om 0,1 kronor upp till lånebeloppet, alternativt lägst fem miljoner kronor och utöver det multiplar på en miljon kronor.

ANNONS

Ansöker om förlängd rekonstruktion

På tisdagseftermiddagen handlades Rizzos B-aktie för runt 0,14 kronor per aktie på Stockholmsbörsen.

Archelio Capital är grundat i Schweiz av Nicole Nordin och Peter ”Foppa” Forsberg, och inriktar sig på investeringar inom bland annat mode, främst inom lyxsegmentet.

LÄS MER:Nytt företag startar i Kungsbacka – ska verka i handelsbranschen

Rizzo ansökte den 23 mars 2021 om företagsrekonstruktion, vilket beviljades av Stockholms tingsrätt. På tisdagen ansökte bolaget om en förlängning av rekonstruktionen med ytterligare tre månader.

Även Rizzos helägda dotterbolag, Rizzo International AB, har ekonomiska problem. Den 23 april ansökte bolaget om rekonstruktion. Även den beviljades.

I dotterbolaget ingår bland annat avdelningar på NK i Göteborg och Stockholm, där man säljer accessoarer, väskor och skor. Anledningen, enligt bolaget, var kraftigt minskad försäljning till följd av pandemin. Mellan november och mars sjönk företagets omsättning med 36,3 miljoner jämfört med samma period året innan.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS