Elnät. Arkivbild.
Elnät. Arkivbild. Bild: Karl af Geijerstam

Kraftiga vindar i Kungsbacka – elnätsbolaget höjer beredskapen

SMHI varnar för kraftiga vindar i Kungsbacka och som mest kan det komma att blåsa upp till 27 meter per sekund under torsdagen. Därför förstärker nu elnätbolaget Ellevio sin beredskap.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under torsdagen förstärker elnätsbolaget Ellevio sin beredskap i Halland. Det är dem som ansvarar för stora delar av elnätet i Halland. Alltså är det deras uppgift att se till att alla har ström.

LÄS MER:Gothenburg Horse Show flyttar tävlingar till Kungsbacka

SMHI utfärdade redan under onsdagen en gul varning för kraftiga vindar. Och som värst kommer det blåsa upp till 27 meter per sekund. Det kan bli så pass kraftig blåst att träd kan falla och byggställningar välta. Föremålen kan i sin tur välta på elledningarna och då orsaka strömavbrott. Nu förstärker alltså elnätsbolaget sin beredskap.

– De senaste veckorna har vi haft flera stormar som drabbat främst Värmland, Dalarna och Skaraborg, och att förstärkt beredskap har visat sig vara framgångsrikt när det gäller att avhjälpa fel och få tillbaka strömmen, säger Anders Ekberg, driftchef på Ellevio, i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Regionen varnar: Tufft läge på vårdcentralerna

Företaget kommer bland annat ha dubbelt så många tekniker och montörer i tjänst.

– Inga montörer skickas ut under pågående storm, men under eftermiddagen kan vi arbeta med omkopplingar för att förbigå eventuella fel i den mån det går. Så snart vinden mojnat och ljuset är tillräckligt börjar vi felavhjälpa nedblåsta träd och andra eventuella fel, säger Anders Ekberg, i pressmeddelandet.

SMHI:s varning gäller fram till klockan 19.00 på torsdagskvällen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS