Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pernilla Acar Boström och hennes man Aziz ligger bakom krögarsamarbetet på serveringsgatan Norra Torg. De välkomnar de nya lättnaderna.
Pernilla Acar Boström och hennes man Aziz ligger bakom krögarsamarbetet på serveringsgatan Norra Torg. De välkomnar de nya lättnaderna.

Krögare välkomnar lättnaderna: ”Varje dag är ett steg framåt”

Lättade regler för uteserveringar, större sällskap och senare öppettider på krogen införs från 1 juli.
Pernilla Acar Boström är en initiativtagarna till krogsatsningen Norra Torg och hon välkomnar de nya reglerna, som meddelades på måndagen.
– Vi är jätteglada för beslutet, varje dag är ett steg framåt, säger hon.

Från och med torsdag införs nya lättade covidregler, både för större folksamlingar, men också för uteserveringar och restauranger. Kravet att krogar ska stänga senast 22.30 tas bort och upp till åtta personer får från och med torsdag sitta vid samma bord. För uteserveringar gäller inga restriktioner alls vad det gäller antal sittande.

”Från och med på torsdag kan livet börja återgå lite mer som det såg ut innan pandemin. Fler steg planeras längre fram i sommar och i början av hösten, sa socialminister Lena Hallengren (S) på regeringens presskonferens.

Strålande start

Pernilla Acar Boström och hennes man Aziz var initiativtagare till satsningen på krögargatan Norra Torg i stadskärnan. Uteserveringen över nästan hela gatan har blivit en succé, trots att den invigdes och startade upp mitt i en pandemi.

LÄS MER: Norra Torg ska bli maxad bargata: ”Vill skapa en wow-känsla”

– Ja, vi har fått väldigt mycket uppskattning och uppmuntrande tillrop efter uppstarten, både värme och glädje från invånarna, säger Pernilla Acar Boström.

Letar folk

Nu försöker krögarna att komma i fas med att de nya lättade reglerna börjar gälla på torsdag. Bland annat handlar det om att hitta personal, när de nya och längre öppettiderna införs.

LÄS MER: Baren har anlänt till Norra Torg

– Vi försöker ligga steget före, detta kommer ju med väldigt kort varsel. Det känns som början på slutet av den här perioden, nu försöker vi få tag på folk igen, det kan till och med bli tal om nyanställningar. Vi är jätteglada för beslutet, varje dag är ett steg framåt, säger Pernilla Acar Boström.

Under hela juli satsar krogarna runt Norra Torg på olika teman, bland annat med quiz eller livemusik.

LÄS MER: Blomsterprakt skapar förvirring på Kyrkogatan

– Och när det gäller musiken så ska vi försöka att ha våra lokala artister först och främst. Det är väl en sak vi tar med oss efter det här tuffa året – att vi måste jobba tillsammans och att vi ska fortsätta hjälpa varandra, säger Pernilla Acar Boström.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.