Kommunen satsar på gratis wifi utomhus

Nu kan du surfa gratis i idrottsparken vid simhallen. Kommunen satsar på att öppna upp för att surfa trådlöst på offentliga platser i Kungsbacka.
– Det är jättepositivt. Det är många ungdomar som samlas här, som nu kan surfa fritt, säger Lennart Torgerson, enhetschef Kungsbacka bredbandsnät.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Arbetet med att kunna erbjuda kommuninvånarna gratis wifi på offentliga platser i Kungsbacka startade för några månader sedan. Och nu är allting på plats.

Från och med måndagen kan alla som besöker idrottsparken surfa fritt på kommunens trådlösa nätverk. Man har satt upp fyra stycken skyltar som informerar om hur man ansluter till wifi. För att ansluta sig behöver man verifiera sin mejladress.

– Vi vill ge kommuninvånarna en möjlighet att surfa fritt där många samlas. Det är många ungdomar som samlas här i idrottsparken och skejtparken, som nu kan komma ut på nätet. Men det är också för turister naturligtvis, säger Lennart Torgerson.

ANNONS

LÄS MER:Livsfarligt knarkgodis florerar bland unga i Kungsbacka

Fler utemiljöer ska få wifi

Idrottsparken är först ut med att erbjuda gratis wifi utomhus på offentliga platser i kommunen. Näst på tur är lekplatsen vid Borgmästarebron.

– Det ska byggas en offentlig toalett vid lekplatsen och i samband med det drar vi ner fiber och eluttag till den. Vi tittar på andra ställen också, där vi bygger ut och där det är tekniskt sett möjligt, säger Lennart Torgerson.

LÄS MER:Familjens tack till Markku efter sonen ramlade i skejtparken

Den här möjligheten finns ju i andra städer redan, tycker du att Kungsbacka kommun är snabbt ute med detta eller är man sist på bollen?

– Jag tycker vi är ganska snabba. Det är många bitar som ska fungera och sen har vi säkerhetsaspekten men jag tycker Kungsbacka ligger i framkant på det här.

LÄS MER:Efter ett år är politikerna tillbaka i fullmäktigesalen: ”Viktigt innan valet”

Missbruk kan leda till avstängning

Kommunen har arbetat på samma sätt som med gästnätverket inne i deras lokaler. Det som skiljer sig är utrustningen och var man ska placera den, eftersom den måste klara av klimatet. Nätverket har även samma filter som kommunens vanliga gästnätverk, där olagliga hemsidor är blockerade. Bandbredden är begränsad och den som missbrukar detta kan bli avstängd.

Vilka fler utemiljöer som kommer få wifi i kommunen är ännu inte helt klart men det är någonting man håller på att se över just nu.

ANNONS

– Det är väldigt positivt för invånarna och turister att kunna få information på de här ställena. Det är planerat för några stycken till, säger Lennart Torgerson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS