Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Knarkförsäljare döms till långt fängelsestraff: ”Förvånad att all narkotika hittades i min bostad”

Boende noterade att det var mycket spring till 50-åringens bostad. När polisen slog till visade det sig att han hade knark överallt och att hade tjänat en miljon på försäljningen. Nu döms mannen till tre och ett halvt års fängelse.

Polisen inledde spaning mot mannens adress. De kunde se hur han lämnade bostaden och mötte två män. Mötet varade bara 5-10 sekunder och polisen misstänkte att det handlade om en knarkuppgörelse.

När 50-åringen sedan gick tillbaka hem, tog han en lite annorlunda väg. Sedan kom ytterligare två män till hans lägenhet.

LÄS MER: Man misstänks för smitning från trafikolycka i Kungsbacka

Hade amfetamin på sig

Polisen bestämde sig för att kontrollera 50-åringen när han lämnade bostaden. Han berättade direkt att han hade amfetamin på sig.

I mannens bostad fanns stora mängder narkotika. Bland annat 1,2 kilo amfetamin och närmare ett halvt kilo cannabis. En del av narkotikan låg i en frysbox bland mat och glass. Annan narkotika hittades i kaffemaskinen. Dessutom fanns utrustning som vågar och liknande.

– Jag är förvånad över att all narkotika hittades i min bostad, säger mannen i förhör.

Fått stora belopp

När 50-åringens ekonomi kontrollerades visade det sig att han fått "anmärkningsvärt stora belopp” skickat till sig. Under ett år har han fått in sammanlagt 1 072 000 kronor. Av dessa var 34 000 kronor vanlig lön. I telefonen hittades även mängder med meddelanden angående narkotikaförsäljning.

Polisen ställer sig i förhör undrande till hur 50-åringen har råd att köpa amfetaminet som han brukar själv.

– Får spara in på annat, som mat. Fördelen med att använda amfetamin är att man inte blir så hungrig, säger mannen till polisen.

I förhören är 50-åringen ganska aggressiv och förhörsledaren får flera gånger be honom lugna ner sig. Men hur narkotikan hamnat hos honom har han ingen aning om.

LÄS MER: Stulet smink för två miljoner i bostad i Onsala

Tingsrätten skriver i domen att de anser att åklagaren kunnat bevisa att ”XX (50-åringens namn) bedrivit försäljning av narkotika i relativt stor omfattning.” Mannen har även sålt narkotika till ett brett utbud och ”utvecklat tämligen väl inarbetade rutiner”.

Mannen dömdes så sent som 20 november för narkotikabrott till skyddstillsyn. Nu blir straffet betydligt hårdare. Varbergs tingsrätt dömer mannen till tre och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott.