Från och med måndag öppnar vacconbokningen i Region Halland igen.
Från och med måndag öppnar vacconbokningen i Region Halland igen. Bild: Andreas Olsson

Klart: På måndag kan vaccintider bokas igen

Efter ett uppehåll på drygt två veckor kommer det åter igen gå att boka tid för vaccinering mot covid-19 i Halland. Personer födda 1942 eller tidigare är först ut.

ANNONS
|

När Region Halland öppnade upp bokningssystemet för alla hallänningar över 70 år blev systemet överbelastat och telefonlinjen nedringd. Nu är man redo att öppna upp bokningen igen med en rad justeringar.

Med start på måndag den 29 mars kommer det åter igen gå att boka en tid för vaccinering mot covid-19. För att undvika att systemet överbelastas kommer det denna gång bara tillåta bokningar från mindre grupper åt gången. Till en början tillåts personer födda 1942 eller tidigare att boka. Efter hand kommer två årskullar i taget släppas på. Det innebär att ungefär 4 000 personer åt gången kommer ha tillgång till systemet.

ANNONS

”De grupper som släpps på bokningen kan givetvis boka vaccinationstid även när nästa grupps släpps på, men varje grupp har några dagar på sig att boka först innan nästa grupp i åldersordning släpps på”, skriver Region Halland i ett pressmeddelande.

Utöver det har underleverantören av bokningssystemet också förbättrat prestandan för att förhindra att systemet överbelastas igen. Det kommer också gå att boka tid för vaccin över telefon.

– Det blir betydligt färre personer i taget som släpps på för att man inte ska känna stress, det kommer finnas tider till alla, har Karin Hesselgard, chef för närsjukvården i Halland, tidigare sagt till HP.

När bokningen öppnar upp kommer det bara finnas tider för vaccination med mRNA-vaccin, det vill säga inte med det pausade vaccinet från Astra Zeneca.

”När vi får de besked vi behöver om Astra Zeneca-vaccinet kommer dessa att läggas till som bokningsbara tider”, skriver Region Halland.

LÄS MER:Vaccinbokningen planeras att återupptas nästa vecka

ANNONS