Lovisa Eld blir ny samhällsbyggnadschef i Kungsbacka kommun.
Lovisa Eld blir ny samhällsbyggnadschef i Kungsbacka kommun. Bild: Emelie Asplund

Klart: Lovisa Eld ny samhällsbyggnadschef i Kungsbacka

Lovisa Eld tar över som samhällsbyggnadschef efter sparkade Emma Kjernald. Det meddelar nu Kungsbacka kommun.

ANNONS
|

I förra veckan kunde Kungsbacka-Posten avslöja att samhällsbyggnadschefen Emma Kjernald fått sparken. Enligt uppgifter till tidningen skulle Lovisa Eld, som i dagsläget är förvaltningschef för service, ta över den tunga posten som samhällsbyggnadschef. Det berättade Kungsbacka-Posten i torsdags i förra veckan.

I ett pressmeddelande bekräftar nu Kungsbacka kommun att det blir Lovisa Eld som från och med 1 september tar över som samhällsbyggnadschef.

– Jag är tacksam för förtroendet och ser fram emot en ny roll och nya möjligheter till att utveckla Kungsbacka. Det ska bli väldigt roligt att få arbeta tillsammans med våra kompetenta medarbetare och även företag och invånare, säger Lovisa Eld, i pressmeddelandet.

ANNONS

Anställd sedan 2018

Lovisa Eld är utbildad inom samhällsplanering och har varit anställd i Kungsbacka kommun sedan 2018.

– Lovisa kommer med sin kunskap och erfarenhet att leda samhällsbyggnadsfrågorna i kommunen på ett mycket bra sätt. Jag är väldigt glad och nöjd över att Lovisa blir ny samhällsbyggnadschef och fortsätter arbetet i kommunledning i en ny roll, säger kommundirektören Malin Aronsson i pressmeddelandet.

Karl Persson, som i dagsläget är biträdande förvaltningschef på service blir tillförordnad förvaltningschef när Eld byter tjänst.

LÄS MER:Hög chef i kommunen får sparken: ”Behöver nytt ledarskap”

LÄS MER:Sparkade chefen har fått nytt toppjobb: ”Känns bra”

ANNONS