Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Vi måste titta på vad kommunen kan göra för att få anställda att jobba längre”, säger KD:s Fredrik Kollberg.  Bild: Pressbild
”Vi måste titta på vad kommunen kan göra för att få anställda att jobba längre”, säger KD:s Fredrik Kollberg. Bild: Pressbild

KD-förslaget: Ge kommunanställda bonus för att jobba efter 65

Kristdemokraterna i Kungsbacka vill utveckla ett premiesystem så att trotjänare i kommunen fortsätter jobba efter pensionsåldern. Det skriver partiet i en motion till kommunfullmäktige, och tar Halmstad som exempel. Där får den som jobbar efter 65 en bonus på 75 000 kronor om året.
– Våra äldre medarbetare är en viktig resurs, säger KD:s Fredrik Kollberg.

Som alla kommuner kämpar Kungsbacka med stora kommande pensionsavgångar. Samtidigt är det svårt att anställa och behålla folk i framför allt skola, vård och omsorg.

Nu lägger KD Kungsbacka ett förslag till kommunfullmäktige, där partiet föreslår ett premiesystem. Syftet är att locka äldre kommunanställda att fortsätta arbeta efter pensionsåldern.

”Premien ska vara i form av pengar, men även andra omställningsåtgärder ska kunna diskuteras”, skriver partiet.

– Det behöver inte bara handla om att erbjuda pengar, det kan vara att man får möjlighet att påverka sin egen situation, att man får välja och göra andra arbetsuppgifter som är lättare. På något sätt behöver vi lösa kommunens kompetensförsörjning, och våra äldre medarbetare är en viktig resurs, säger KD:s Fredrik Kollberg.

Kan bli bättre

KD vill se en utveckling där kommunen som arbetsgivare är mer drivande med att erbjuda alternativ, för att få personalen att jobba kvar.

– Den diskussionen tycker jag vi kan börja med redan från 60-årsåldern. Vad kan vi göra och vad kan vi erbjuda, för att få dig som kommunanställd att fortsätta trivas och jobba kvar. Där kan vi i Kungsbacka kommun bli mycket bättre, säger han.

Halmstad går före

KD vill att frågan om en jobb-bonus ska utredas och pekar på Halmstad som föredöme. Där arbetar kommunen redan aktivt med att få sin äldre personal att stanna kvar och jobba ett par extra år efter pensionen. Ett av lockbetena är en bonus på 75 000 kronor för varje extra arbetsår efter 65.

– Halmstad har gjort så att premiepengarna betalas ut året efter, men allt behöver inte handla om pengar. Jag tror det finns annat som kan göras för att kommunens personal ska trivas och vilja jobba kvar några extra år. Det vi föreslår i motionen är egentligen bara att kommundirektören ska få i uppdrag att utreda frågan, säger Fredrik Kollberg.

Kristdemokraternas motion kommer att behandlas på kommunfullmäktiges nästa möte i september.

LÄS OCKSÅ: Nya Borgmästarebron öppen: ”Äntligen”

LÄS OCKSÅ: Klart: Kungsbacka kommun inför språktester för ny personal

LÄS OCKSÅ: Oppositionen vill storsatsa på vårdpersonalen

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.