Kändistätt när det anordnas stor golftävling i Kungsbacka

Under veckoslutet är Kungsbacka GK fyllt av golfspelare. Vissa har precis gett sig ut på banan, och andra har börjat komma in efter sina 18 färdigspelade hål. Kungsbackaspelaren Calle Hagström är själv klar för dagen:
– Jag tror att det ger mig en fördel i tävlingen, säger Hagström.

ANNONS

Från torsdag till lördag vecka 30 pågår Göteborg Open presented by Enkla Elbolaget som är en tävling i golfturneringen MoreGolf Mastercard Tour. För första gången arrangeras tävlingen här i Kungsbacka, något som klubbchefen Håkan Emqvist är mycket stolt över.

– Detta är den högsta svenska herrtouren. De fem som sedan presterar bäst totalt sett i alla turneringens tävlingar får ett kvalificeringskort till Challenge-Touren, som är den näst högsta nivån i Europa. Så det är en extremt hög nivå på spelarna som är här, säger Håkan Emqvist.

På plats är det 156 spelare som är med och kämpar för sin plats till Challenge-Touren. Inför lördagens finaldag kommer spelarna som ligger på platserna ett till 45 att gå vidare, och där hoppas Emqvist på att se några spelare från Kungsbacka.

– Vi har ganska många spelare från Kungsbacka som är med. Bland annat de som av egen kraft tävlar på touren, och sedan har vi fått fem wild-cards som vi valt att ge till våra egna lovande spelare, säger Emqvist och fortsätter:

– De flesta är ute på banan nu, men sist jag kollade hur det går så hade vi Svante Palmgren uppe på delad tiondeplats, och sedan är övriga lite spridda neråt därefter.

LÄS MER:Golfen en växande pandemisport

"Jättebra betyg för Kungsbacka”

Och inte bara för golfspelarna från Kungsbacka är detta en stor händelse, utan Håkan Emqvist menar även att detta är en stor händelse för kommunen.

– För Kungsbacka har det i år hänt något som jag inte tror att någon annan kommun av liknande storlek har upplevt. Det är att man fått arrangera både en EuropaTour-tävling på Vallda i början av sommaren, och nu denna. Detta är ett jättebra betyg för Kungsbacka som golfkommun.

LÄS MER:Den första jämställda golftävlingen hålls i Kungsbacka: ”Vi är jättestolta”

Golfspelaren Calle är uppväxt på banan

Efter en dag med spridda regnskurar och vind kommer Kungsbacka-spelaren Calle Hagström, 24 år, in efter att ha gått sin runda på +1.

– Det gick helt okej, godkänt i alla fall. Jag sköt ett över så jag hade gärna skjutit lite lägre såklart. Men det var svårt i vinden då den betedde sig lite mer annorlunda än vanligt, säger Calle Hagström.

Calle är uppväxt bokstavligen på golfbanan, då hans föräldrar har ett hus vid hål 16. Calle började spela golf när han var fem år så han har hunnit gå många rundor på Kungsbacka GK.

– Jag tror att det ger mig en fördel i tävlingen då det blir lite mindre stress. Vissa har svårt med hål fem, medan det är ett hål som jag har slagit många gånger och vet hyfsat hur man ska hantera.

LÄS MER:Kungsbacka kommun sponsrar stjärnornas golftävling – men inte lokala turneringar

JSM-vinst och trea i EM

Även Alfons Bondesson är en framtida lovande spelare från Kungsbacka. I år har han redan hunnit vinna Junior-SM och kommit trea med sitt lag i EM i Danmark. Idag har Alfons, precis som Calle, gått +1.

– Det kändes rätt bra, men efter det här varvet får jag nog lägga i en högre växel om jag ska vinna. Men målet är att vinna, så det är bara att köra, säger Alfons Bondesson.

Alfons började spela golf i tioårs-åldern och går just nu på Katrinelundsgymnasiet i Göteborg, där han får tid till att fokusera på golfen. Men vägen till där han är idag har inte alltid varit en dans på rosor.

– Golf är en sport där du kan spela bäst en dag, och jättedåligt en annan dag. Så mitt spelande har gått lite i vågor, det har inte gått rakt uppåt men sista året har varit väldigt bra.

LÄS MER:Golftalangen från Vallda tror på guld under lag-EM i Danmark

Ordinarie medlemmar blev funktionärer

Under dagarna är banan avstängd för klubbens ordinarie medlemmar, men många har istället för att spela då valt att engagera sig som funktionärer.

En av dagens funktionärer är klubbens ordförande Måns Palmgren som under torsdagen har hjälpt till som publikvärd.

– Det är fantastiskt roligt att vi har tävlingen här, och det är kul att banan har blivit så bra också, säger Måns Palmgren.

Mot slutet av torsdagen regnade det på så pass mycket att de sista spelarna på banan fick avbryta. Istället fick dessa spelare en extra tidig morgon under fredagen, och gå sina sista hål då. Efter detta pågick tävlingen som vanligt igen, och för Kungsbackaspelarna är det Svante Palmgren som efter första dagens spel låg på delad 26:e plats.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS