Varbergs tingsrätt dömer den så kallade kamelmannen till fängelse för hot mot sin familj.
Varbergs tingsrätt dömer den så kallade kamelmannen till fängelse för hot mot sin familj. Bild: Annika Karlbom

Kamelmannen frias från sjöfylleri – döms för att ha hotat sin familj

Kamelmannen körde båt berusad. Men båten gick inte tillräckligt fort. Därför frias han från anklagelserna om grovt sjöfylleri. Däremot döms han för hot mot sin tidigare familj.

ANNONS
|

Den så kallade kamelmannen är i 40-årsåldern. Han stod åtalad för en rad olika brott vid Varbergs tingsrätt.

Mest uppseendeväckande var möjligen två fall av grovt sjöfylleri. Dessa ska ha ägt rum i Säveån förra sommaren. Det ena tillfället minns mannen inte alls.

LÄS MER:Motorsågsmannen till vännen: "Nu är det stolligheter på G"

Slängde kyssar till polisen

Vid det andra tillfället försökte kamelmannen undkomma polisen genom att köra ifrån dem mitt inne i Alingsås. Han slängde även kyssar till patrullen, som jagade honom längs kajen.

LÄS MER:Kamelmannen döms på nytt – eldade upp hustruns kläder

Till slut fick polisen tag på mannen. Det visade sig att han hade 2,32 promille alkohol i blodet. Kamelmannen erkände sig även skyldig till grovt sjöfylleri.

Men Varbergs tingsrätt friar honom från dessa båda anklagelser. Anledningen är att rätten anser att det inte är utrett att båten gick snabbare än 15 knop.

ANNONS

Kamelmannen hävdar att båtens motor var dålig och den gick bara i tolv knop. Tingsrätten anser att det inte finns anledning att ifrågasätta det och friar honom.

Hotade familjen med sms

Mannen frias även för åtalet angående olovlig körning. Tingsrätten anser att han inte blivit delgiven att körkortet var återkallat.

LÄS MER:Motorsågsmannen ångerfull i rätten: ”Förstår hur korkat det här var”

Men kamelmannen döms för brott mot sin före detta fru och sin son. Han hotade familjen upprepade gånger via sms. Dessutom bröt han mot det kontaktförbud som han haft mot sitt ex.

Tingsrätten konstaterar att mannen återfallit i liknande brottslighet. Han döms till fängelse i tre månader för olaga hot, rattfylleri och tre fall av överträdelse av kontaktförbud . Mannen ska även betala skadestånd till sin före detta fru och sin son, 10 000 kronor vardera.

Därför kallas 40-åringen som han gör:

Mannen är tidigare dömd för brott i Turkiet då han lånat en kamel och med den ridit mot ett hotell. Där hotade han hotellpersonal med en påk och slog även sönder en lampa.

I samband med att en vän portades från en krog i Kungsbacka, gick mannen dit med en motorsåg. Han ”ville föra lite buller”. Mannen dömdes för olaga hot efter den händelsen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS