Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Kalle Moraeus gästade margaritaparty

Kalle Moraeus dök upp i Kungsbacka under lördagen. Han var en av gästartisterna som medverkade vid årets Margaritaparty i Gottskär. Kungsbacka-Posten var på plats när de allra första gästerna trillade in.

Det är tidig eftermiddag och personalen på Gottskär hotell och några av gästartisterna lägger sista handen vid festen som drar igång på allvar några timmar senare.

– Det här är första året utan restriktioner när det gäller antal gäster. Responsen har varit jättebra och vi har sålt slut biljetterna till ikväll. Tanken är att få saker att hända i Onsala, det är något jag brinner för, säger hotellchefen Malin Grube med hög röst för att överrösta bandet Alex & Alex som tillsammans med gästartisten Kalle Moraeus kör igenom några låtar och kollar ljudanläggningen.

Provsmaka drink med snaps från Orsa

Vid ett bord står marknadsförarna Martin Johansson och Mikael Daremyr som tillsammans med Tevsjös destilleri tagit fram Orsa fäbodssnaps. Destilleriet tillverkar också en färdigblandad margarita på burk som säljs i baren.

– Vi har låtit skapa en drink där basen är Orsa-snapsen. Nu har vi bjudit in gäster hit idag för att provsmaka drinken, säger de.

Snack med första gästerna

De första gästerna börjar trilla in. Jonas och Karin Svensson är ut i god tid och står vid ett bord med varsin margarita i handen.

– Vi brukar komma hit när det händer något eftersom vi bor i Gottskär och det är nära hit. Det brukar vara fullt ös, säger Jonas.

– Det är bra med en plats att träffas på. Det betyder mycket för själva området. Vi har stämt möte med några vänner här så vi ser fram emot en kul kväll med mycket musik.

På verandan är grillarna tända och det står grillbuffé på menyn. Kockarna Gustaf Bengtsson och Erik Frankel är förberedda.

Räknade med över hundra gäster

– Det blir många matgäster, vi räknar med bortåt 150 stycken, så det kräver en del planering, men som kock tycker man ju bara att det är roligt med många gäster.

Några som nyligen kommit ut och satt sig tillrätta på verandan är Linda Eggestrand, Jerker Ahlqvist, Jonas Edenström och Samuel Edenström. Delar av sällskapet är på besök i Gottskär.

– Vi ville hitta på något roligt tillsamman, säger Linda som är sambo med Jonas.

– Och så får man passa på när det händer roliga saker och inte klaga på att det aldrig händer något. Vi ser nog mest fram emot Per Fritzell, han är alltid rolig, tycker Jonas.

De andra håller med.

– Det blir nog en fin kväll med mycket bra musik, hoppas de.

LÄS OCKSÅ: Kändistätt när Malmbergs Hundraåring hade premiär – ”Alla var där”

LÄS OCKSÅ: Kalle Moraeus: "Ta på er dansvänliga skor"

LÄS OCKSÅ: Kulturfestivalen gick i mål med strålande solsken

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.