Köttstölden på Ica Maxi – här ses de misstänkta reka inför brottet

De tre män som stoppades med stora mängder kött åtalas nu för stöld och försök till stöld. Lammkött för nästan 2 000 kronor fördes ut ut butiken innan väktare stoppade trion. De misstänks även ha försökt stjäla oxfilé för 5 000 kronor.

ANNONS
|

I mitten av mars i år iakttog väktare minst tre personer som uppträdde misstänkt på Ica Maxi.

Övervakningsfilmer visar att de tre misstänkta männen gick in i butiken var och en för sig, i tät följd. Två av dem pratar i telefon.

Lammstek innan för tröjan

I förundersökningsprotokollet finns vittnens beskrivning av hur de tre männen, och eventuellt ytterligare en man, samt en kvinna tycks tillhöra samma gäng. Några rör sig runt köttdisken, andra ser ut att hålla utkik.

En väktare beskriver hur han ser en av de misstänkta männen stoppa in flera paket kött innanför kläderna innan han passerar ut genom kassan utan att betala.

ANNONS

Dåligt minne efter heroin

Väl ute stoppas mannen och när han kontrolleras finner man enligt polisen nästan tio kilo lammstek innanför hans kläder. Han erkänner stölden, men menar att han var ensam och inte hade någon kontakt med de andra.

Mannen uppger att han känner de andra misstänkta gärningsmännen, men att han inte var där tillsammans med dem. Han minns inte om han såg dem innan han gick in i affären, eftersom han tagit benzodiazepiner, det vill säga narkotikaklassat läkemedel, samt heroin den dagen.

Kött för nästan 5 000 kronor i korgen

De andra två åtalas för försök till stöld, eftersom de aldrig gick ut ur butiken med köttet innan de konfronterades av personal.

Den ene stoppades med en korg med oxfilé och entrecote till ett värde av nästan 5 000 kronor. Han ska då vid ett flertal tillfällen ha cirkulerat runt ingången med varorna, långt ifrån köttdisken och ungefär lika långt från kassorna.

Han förnekar brott, och hävdar att han skulle köpa köttet åt en vän som lovat att swisha pengar. Telefontömning visar att han medan han rörde sig i butiken ska ha pratat i telefon med den tredje personen, i över nio minuter.

Misstänks stulit elektronik också

Även den tredje mannen nekar till att han ska ha försökt stjäla på Ica Maxi. Han är även åtalad för att ha stulit elektronik från en butik i Göteborg, samt försök till våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd i samband med den stölden.

ANNONS

Den fjärde mannen, samt kvinnan, som vittnen menar kan ha hört till gänget har inte gripits, och det finns ingen anmälan mot dem.

LÄS MER:Äldre man upptäckte inbrott – förövaren flydde

LÄS MER:Inbrott i butik – maskerad person stal tobak

LÄS MER:Tre män häktas för försök till stöld på Ica Maxi

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS