Jul på Tjolöholm har premiär i november

Snart slår Tjolöholm upp portarna för den traditionsenliga julmarknaden. Evenemanget samlar i år ett hundratal matproducenter och hantverkare, tillsammans med uppträdanden, eldshow och tomte för barnen under tre helger, med start 11 november.

ANNONS

Julmarknaden på Tjolöholm har med åren blivit en stabil tradition för mängder av besökare. Efter två år med pandemi är det nu dags för ett fullskaligt firande under sammanlagt tre helger i november.

I ett pressmeddelande skriver ledningen för Tjolöholm att årets julmarknad väntas samla ett hundratal hantverkare och småskaliga matproducenter från hela landet. Slottet pyntas för julen, och marknaden hålls i flera av det gamla godsets lokaler. Bland annat kommer utställarna att inhysas i både sädesmagasinet och Tjolöholms vagnsmuseum.

Tomten är på plats

En annan tradition som återvänder till årets julmarknad är att slottets alla gamla karaktärer, med slottsbyggarparet Dickson i centrum, kommer ett levandegöras av skådespelare som möter besökarna.

Dessutom utlovas andra uppträdanden, bland annat eldshower, och tomten kommer att finnas på plats för att ta emot de små barnens önskelistor.

Årets julmarknad hålls med start fredagen den 11 november och pågår sedan de två följande helgerna i november. Avslutningshelgen inleds julmarknaden redan torsdagen den 24 november.

LÄS MER:Superpumpan på slottet fick vägas med truck: ”Har gullat med den”

LÄS MER:Tjolöholm drar ner på elnotan: ”Vi vill inte tappa julkänslan”

LÄS MER:Tjolöholms slott aktuellt i musikvideo: ”Mystisk och filmisk känsla”

ANNONS