Josefine Amnäs May och ponnyn Vilja. Foto: Privat
Josefine Amnäs May och ponnyn Vilja. Foto: Privat Bild: Privat

Josefines ponny rusade rätt ut i vägen: ”Alla var så fina”

När Josefine Amnäs May och ponnyn Vilja var på väg hem efter dagens ridtur blev Vilja skrämd och rusade ut i vägen. Nu vill Josefine tacka alla trafikanter för att de tålmodigt väntade ut hästen.

ANNONS

Ponnyn Vilja har precis blivit inriden och står i ett stall vid Onsala kyrka. På måndagen hade Josefin Amnäs May ridit en fin tur med Vilja, och en äldre lugnare häst som sällskap.

Allt hade gått jättebra, tills de var på väg tillbaka mot stallet och skulle gå över vägen vid Onsala vårdcentral. Plötsligt blev Vilja rädd för ett barn i overall och sparkade bakut. Hon träffade en skylt och ljudet gjorde att hon blev ännu räddare och rusade rakt ut i vägen.

– Det var sjukt obehagligt. Hon drog rätt ut i vägen och då tvärnitade alla bilar och väntade ut oss. Hon var riktigt rädd så det tog att tag innan vi kom upp på trottoaren igen. Det hade kunnat gå hur som helst.

ANNONS

Vill tacka trafikanterna

Nu vill Josefin rikta ett stort tack till alla bilister som hade tålamod och snällt väntade tills Vilja lugnat ner sig. I ett inlägg på Facebook skriver Josefin att det är mycket som kan vara läskigt för en ponny på 3,5 år.

”Tack för att ni inte körde på oss eller tutade. Allt gick bra, mycket tack vare er tålmodiga trafikanter.”

– Alla var så fina. Man är lite skadad efteråt, det går ju så fort när det väl händer.

Tränar för att bli trafiksäker

Josefin säger att hon har tränat mycket med Vilja hemma vid stallet, men att man måste ge sig ut i trafiken för att få en trafiksäker häst, helst tillsammans med en äldre och rutinerad hästkompis.

– Det är mycket träning och då får man som ryttare vara väldigt med på att det kan hända saker. Det är mitt jobb att lära Vilja allt hon måste kunna.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@kungsbackaposten.se

ANNONS