Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Josefin Saaek och Nathalie Adolfsson tatuerar i Innerstaden: ”Alla sorters människor kommer hit”

Josefin Saaek och Nathalie Adolfsson har varit kompisar sedan förskoleåldern. Nu öppnar de tatueringsstudio tillsammans.
– Vi är ganska spontana av oss, säger Josefin Saaek.

Tjejerna växte upp i Torslanda och lekte ihop som barn. De delar ett stort djurintresse och har minnen av hur de lekte med husdjuren. Däremot ritade de aldrig tillsammans när de var små. Men det gör de nu. Sedan början av mars driver duon Skye tattoo & art på Södra Torggatan. Josefin Saaek har tatuerat i tre år, och hon håller just nu på att lära upp Nathalie Adolfsson.

– Det är ganska enkelt att lära upp Nathalie, för hon är så duktig.

Hon är nämligen även konstnär, och målar och tecknar naturtrogna porträtt på både djur och människor på beställning.

– Planen är att fortsätta måla, men just nu ägnar jag mest tid åt att tatuera. Det är skönt att jag känner Josefin så bra, jag vågar fråga henne vad som helst, säger Nathalie Adolfsson.

LÄS MER: Smörrebrödskafé till Innerstaden: ”Det blir wienerbröd och danska kakor”

Övar på fejkskinn – och modiga vänner

Hon övar sig på fejkskinn, men har också fått testa på en del vänner, på Josefin, men också på en del modiga kunder. Både Josefin Saaek och Nathalie Adolfsson är beredda att tatuera i alla möjliga stilar, men föredrar detaljrika realistiska motiv om de får välja.

Nathalies familj flyttade till Vallda för några år sedan, och några år senare hamnade Josefin hos sin kille på Tingberget. Barndomsvännerna bodde plötsligt nära varandra igen och snart togs beslutet att starta eget tillsammans.

– Vi är ganska spontana av oss, säger Josefin Saaek.

I nuläget är studion även öppen på helgerna, och det är tiderna på veckosluten som går åt fortast. Trots att studion bara varit öppen i en dryg månad har flera kunder hittat hit, berättar kollegerna. De marknadsför sig via sociala medier, och ryktet om framgångsrika tatuerare har en tendens att spridas från mun till mun.

LÄS MER: Jenny skapar konst av hästskor: ”Nästa projekt blir en älg”

– Det rullar på väldigt snabbt, det är lite förvånande men väldigt roligt. Det är alla möjliga sorters människor i olika åldrar som kommer hit, säger Nathalie Adolfsson.

Vill lämna Sverige

Även om studion är alldeles nyöppnad, väggar och möbler alldeles nya och fräscha, så hägrar drömmen om att lämna Sverige. Nathalie Adolfssons och Josefin Saaeks mål är att i framtiden kunna resa i jobbet. Thailand och USA är stora tatueringsländer, men yrket förekommer i nästan hela världen.

– Man kan gästtatuera i olika studios i andra länder, en vecka eller en månad eller så. Vårt mål är att kunna kombinera resor och jobb, säger Josefin Saaek.

LÄS MER: Här förverkligar de sitt drömhus i Kungsbacka