Johans spektakulära frieri i Fjärås: ”Hon blev chockad men glad”

Johan Goffe från Fjärås ville göra något unikt när han skulle fria till sin sambo Ellen Arvidsson. Från utsiktsplatsen kunde hon se att det stod skrivet ”Ellen vill du gifta dig med mig?” i stenar.
– Jag har haft sådan nervositet under hela den här veckan, säger Johan.

ANNONS
LocationFjärås||

Under söndagsförmiddagen satt Johan Goffe och Ellen Arvidsson från Fjärås vid Naturum och åt varsin sallad. När de var klara promenerade de bort mot Bräckan tillsammans med två vänner, vilket är något som de vanligtvis brukar göra. Men just den söndagen var extra speciell.

LÄS MER:Kyrkklockorna fick fnatt – ringde i närmare två timmar

När de började närma sig den långa trappan som leder upp till en utsiktsplats ringde Johan till en av sina vänner och bad honom spela upp musiken. ”Ho hey” av The Lumineers började sippra ut i luften och Ellen gick upp för trappstegen för att ta reda på var ljudet kom från.

– Det är lite av vår låt kan man säga. Vi spelade upp den låten när vi skulle berätta för familjen att vår dotter skulle komma till världen, säger Johan.

ANNONS

Väl uppe vid utsiktsplatsen blickade Ellen ut och fick syn på texten ”Ellen vill du gifta dig med mig?” som var bokstaverade med stenar. I samma sekund gick Johan ner på knä och ställde den stora frågan.

– Jag frågar om hon vill gifta sig med mig och hon läser av det redan innan jag hinner ställa frågan. Hon vet redan vad som gäller och svarar ja direkt, säger Johan och fortsätter:

– Hon blev chockad men glad.

Har planerat frieriet under några år

Johan och Ellen har varit tillsammans i 14 år och har tillsammans barnen Olivia, sju år, och Oscar, fem år. Redan för tre år sedan började Johan fundera över frieriet och tänkte att han skulle göra något annorlunda.

– Jag stod och valde mellan att göra det här eller spela upp något slags intro på bion, men hon gillar inte när det sticker ut för mycket, säger Johan och skrattar lite lätt.

LÄS MER:Bröllopsfotografen Natalie älskar kärlek: ”Är man kär så är man vacker”

Till slut landade han i att han skulle bokstavera stora och tunga stenar på marken i Fjärås. Platsen betyder mycket för Johan som själv är uppvuxen i området och när han blev tillsammans med Ellen tog han henne dit.

Men för att göra det hela möjligt krävdes förstärkning från några vänner.

ANNONS

”Jag ser inget liv utan henne”

– Det var fem till sex skottkärror för varje bokstav som är ungefär fyra gånger tre meter. Vi var sex personer totalt, så ska man göra något liknande krävs det några vänner, öl och en pizza från den lokala pizzerian – och ungefär sju till åtta timmar.

LÄS MER:Målet: att sälja vin på gården i Fjärås

Efter frieriet firade de med bubbel och vänner – och Johan beskriver sig själv som världens lyckligaste man.

– Jag har haft sådan nervositet under hela den här veckan, men jag vill tacka alla mina vänner Sebastian Hero, Anders Arvidsson, Nils Arvidsson, Joakim Nilsson, Annelie Nilsson, Johannes Simonsson som har gjort det här möjligt. Jag vill även tacka tjejerna på Guldfynd som stod ut med mig.

– Ellen betyder allt för mig, hon har gett mig två barn och jag ser inget liv utan henne. Hon är en fantastisk mamma, sambo och nu blivande fru.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS