Kvinna i blå jacka står i sin trädgård.
Johanna vill sprida färg och glädje med påskprakten, men samtidigt bidra till Barncancerfondens forskningsarbete. Bild: Privat

Johanna sprider påskglädje i trädgården – samlar in pengar till Barncancerfonden

Hon påskpyntar sin trädgård på ett sätt man inte brukar se i Kungsbacka och hoppas att uppmärksamheten kan rulla in pengar till Barncancerfonden.
– Jag ville sprida lite färg och glädje till alla som går förbi. Det kändes som en bra sak att göra efter ett sånt här riktigt skitår, säger Johanna Albrektson.

ANNONS
|

Det började i julas. Johanna Albrektson, som kallar sig Pyntfixarn på Instagram, fick stor uppmärksamhet för sin praktfulla julpyntning i trädgården och idén till påskträdgården föddes.

Det har varit mycket jobb för den 37-åriga trebarnsmamman. Efter ett par månaders sågande och målande är allt påskpynt klart, så när som på ett par detaljer.

LÄS MER: Så blir vädret i Kungsbacka i påsk

Äventyrsland med påskharar, tuppar och hönor

Johannas trädgård är nu som ett litet äventyrsland med påskharar, tuppar, hönor och allehanda pynt i klara fina färger.

– Jag har ritat och sågat ut figurerna i plywood, sedan målade jag i utomhusfärg, så att det ska hålla i alla väder, säger hon.

ANNONS

Nu hoppas hon att pyntningen ska sprida glädje till förbipasserande i påsk.

Samlar in pengar till Barncancerfonden

Men uppmärksamheten vill hon styra bort från sig själv. I stället vill Johanna Albrektson rikta ljuset mot Barncancerfonden. Hon förlorade sin kusin förra året och vill nu göra sitt för att bidra till forskning och drabbade familjer:

– Simon var bara 17 år och hade kämpat i fyra år mot sin cancer. Till slut gick det inte längre. Han dog i februari förra året.

Johanna startade en insamling på Barncancerfondens sida till minne av Simon, där pengarna ska gå till forskning och cancerberörda. På skärtorsdag 1 april sätter hon upp en QR-kod i sin trädgård, så att den som vill kan skicka en slant.

Så här skriver Johanna på Barncancerfondens sida:

Denna påsken blir den andra i raden utan Simon hos sin familj ❤

Jag ville starta denna insamling till minne av min kusin Simon som förlorade sin kamp mot cancern för ett år sedan.

Han var en glad och färgstark person som var en älskad son, bror, barnbarn och vän. Han fick 17 år på denna jord och det är många som saknar honom.

Hjälp mig samla in till Barncancerfonden så att inte fler familjer och vänner mister dem de håller kära.

Vila i frid Simon ❤

LÄS MER:Tågstopp genom Varberg hela påsken – så påverkas Kungsbacka

ANNONS