Inställda tågavgångar försenade resenärer: ”En lång dags färd mot natt”

Under tisdagen ställdes flera tågavgångar in till följd av ett kontaktledningsfel i Frillesås. Istället fick resenärerna förlita sig på ersättningsbussar som körde pendeltrafik till de berörda stationerna.

ANNONS
|

En av de drabbade av de inställda tågen var Eva som stod på Kungsbacka station och väntar på en ersättningsbuss med sin väninna som hon varit och hälsat på. Tåget skulle ta henne hem till Lund. Den ursprungliga avgångstiden för tåget var 10.59 men när klockan var 11.30 hade det ännu inte dykt upp någon ersättningsbuss.

– Jag hörde på radion att det hade hänt någonting och sedan såg jag att det blir ersättningsbuss istället, säger Eva.

”Lång dags färd mot natt”

Även resenären Tommy skulle ta tåget klockan 10.59 söderut. Till en början till Halmstad och sedan vidare till Alvesta. Där skulle han möta upp sin bror och med i packningen fanns golfbagen eftersom de planerar att spela golf ihop.

ANNONS

– Den enda informationen vi fått är att det blir ersättningsbuss, men det är ju frågan om vilket klockslag. Såvitt jag kan bedöma blir det en lång dags färd mot natt, säger Tommy.

Han funderade till en början på ta bilen till Alvesta, men tänkte att han skulle välja det lite mer miljövänligare alternativet och ta tåget.

– Nu ångrar man sig lite för nu vet man ju inte när man kommer fram, säger Tommy.

Vid 16-tiden på tisdagseftermiddagen var felet ännu inte åtgärdat och Hallandstrafiken rapporterar på sin hemsida att ytterligare fel uppkommit. Enligt prognosen ska tågtrafiken börja gå igen vid 18.00.

LÄS MER:Trafikolycka på Onsalavägen

LÄS MER:Avgångar från Landvetter som hotas av pilotstrejk

LÄS MER:Flera tåg inställda i morgontrafiken

ANNONS