Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Arkivfoto

Insats i natt: Fyra greps med stulna katalysatorer

Natten till torsdagen genomförde polisen en riktad insats längs E6. Fyra män greps efter att ha stoppats i en bil med fem katalysatorer som polisen misstänker är stulna.

ANNONS
|

Strax innan klockan 4 natten till torsdagen stoppade polisen en bil med fyra personer i på E6 i höjd med Kungsbacka. Något som GP var först att rapportera om.

I bilen hittade polisen fem stycken katalysatorer som man misstänker är stulna. Polisen hittade även vad de uppger är ”kvalitetsverktyg”

– Katalysatorerna har ett begagnatvärde på 10 000 kronor styck ungefär och sammanlagt bedömer vi att det blir ett godsvärde på ungefär 50 000 till 100 0000 kronor ungefär, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen till GP.

Enligt polisen ska man ha haft en riktad insats för att försöka få stopp på stölder av bildelar i Västsverige under natten. Morten Gunneng uppger att det på senare tid varit mycket stölder av bildelar och då även katalysatorer.

ANNONS

– I den kartläggning vi har gjort har vi kommit fram till att de måste passera ungefär här, säger han.

Männen greps och är nu misstänkta för stöld, alternativt häleri.

De förhörs just ju av Kungsbackapolisen och stationsbefälet Ulf Eriksson tror att männen kommer anhållas under dagen.

– Jag tror inte alla är hörda än men jag misstänker att de kommer anhållas under morgonen.

Kommer katalysatorerna från närområdet?

– Vi har haft en del katalysatorstölder här uppe men jag tror inte man har kunnat härleda dem till någon stöld ännu, det får brottsutredningen visa.

Ingen av männen var hemmahörande i Sverige och därför tror polisen att bildelarna var tänkta att föras ut ur landet och säljas utomlands.

Karina Hansson

karina.hansson@kungsbackaposten.se

ANNONS